ТОП-5 найгучніших затримань луцькими патрульними в 2016 році

4
2
ТОП-5 найгучніших затримань луцькими патрульними в 2016 році
19 грудня 2015 року на вулиці Луцька вийшли патрульні поліцейські. «Ви повинні заслужити довіру жителів і гостей Луцька», – таким було одне із завдань, яке поставили перед новими стражами вулиць.

Встигли за рік патрульні заслужити довіру чи ні, а шлях до неї, однозначно, був яскравим: під пильним оком громадськості та попередників, з частими «спокусами» і «вибриками» громадян, які звикли до іншого формату законослухняності.

Підсумовуючи рік, видання «Волинь24» склало рейтинг найгучніших затримань, які здійснили луцькі патрульні.


1. «Мой гаспадін» у пагонах
Міліціонер з Рівного Олександр Волошин «засвітився» в центрі Луцька агресивною поведінкою із «наїздами» на патрульних та голосною нецензурщиною.

Наприкінці лютого поблизу кафе «Базилік» поліція затримувала чоловіка за нетверезе водіння. «Адвокатом» затриманого виступив теж нетверезий чоловік, який почав вимагати в патрульних, щоб ті «показали їх права».

Після кількох хвилин розмахування руками і матюків, чоловіка у кайданках доставили у міськвідділок.

Там він відмовився співпрацювати, не називав себе. «Відмовлявся від абсолютно всього, що йому пропонували копи, потім він не давав провести огляд, погрожував з другом розправою над сім’ями нашими… Було весело. Складання протоколу теж було довгим, на контакт не йшов, нічого не розповідав, кричав, що ми злочинці, кричав, що посадить нас і т. д. Діло було довгим і веселим, встигли знайти його дані… Нам пощастило. Коротше кажучи, чудив він там нормально… До бійця Ірини казав називати його «мой гаспадін», – ділився враженнями від пригоди «самооборонівець» Олександр Ніколайчук.



У цьому епізоді суд «за відсутністю складу адміністративного правопорушення» виправдав правоохоронця, який, до слова, займав посаду заступника начальника Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки УМВС України у Рівненській області.

Можливо, така лояльність суду «надихнула» Олександра Волошина, адже у квітні він знову став учасником нічної пригоди у Луцьку. Біля бару «Оболонь» відбулася «потасовка», в якій чоловік брав участь. Затим через непокору поліції знову був затриманий для встановлення особи, освідування та складення протоколу про адмінправопорушення.

2. Замість хабара – 20 тисяч штрафу
В останній день липня патрульні затримали водія Субару, який керував у стані алкогольного сп’яніння. Близько 22 години на перехресті вулиць Львівська-Потебні патрульні помітили неправильно припарковану автівку: за 10 метрів до пішохідного переходу.

Водій відмовився показати документи, а також намагався дати інспекторам хабар. Патрульні попередили водія про кримінальну відповідальність за таку «пропозицію» та викликали на місце події слідчих і працівників управління внутрішньої безпеки.

У результаті розслідування з’ясувалося, що чоловік перебував а кермом нетверезим. За це суд заставив водія сплатити штраф 10 200 гривень, а також – позбавив права керування на рік. Крім того, спроба «відкупитися» коштувала горе-водієві іще 10 030 гривень.

«На втілення своїх злочинних дії, направлених на пропозицію службовій особі надати неправомірну вигоду, ОСОБА_1 з метою переконатися в тому, що неправомірна вигода безперешкодно буде прийнята патрульними поліцейськими і що вони її не відхилять та продемонструвати їм свою готовність надати неправомірну вигоду, спочатку звернувся до них з висловом: «Давайте хлопці так» та взяв в цей час в свою праву руку грошові кошти, які знаходилися в салоні його автомобіля між двома передніми сидіннями, в сумі 100 доларів США, двома купюрами номіналом 50 доларів США», – йдеться в судовому рішенні.

Попри сплачені штрафи, «невдалий хабар» також конфіскували.

3. Екс-правоохоронець з бурштином і дозволами на зброю
У Луцьку в ніч перед Покровою піймали п’яним Сергія Купріянчика, який був старшим інспектором дозвільної системи СОГП Луцького відділу поліції. В автомобілі виявили документи, схожі на дозвільні документи на зброю. Жінка, яка була пасажиркою авто, дуже копошилася в цих документах, щось ховала, перескладала і приховувала обличчя.

Під час затримання чоловік вчиняв злісну непокору. Відмовлявся від освідування, хоч за зовнішніми ознаками мав явний стан алкогольного сп'яніння.

Після оформлення адмінправопорушення за ст. 130 та 185 КУпАП Сергій Купріянчик разом із братом Олександром повернулися до авто. Ймовірно, мали намір його забрати. Авто зареєстроване на Лесю Купріянчик, дружину порушника. Цікаво, що жінка, яка була в авто спершу заявила, що вона дружина порушника, тобто автоматично – власниця авто. Проте у відділі поліції вже назвалася іншою особою.

Пізніше, за рішенням суду, автомобіль обшукали і виявили порожні дозвільні бланки на зброю, печатки та близько 400 грамів бурштину.

У судовому засіданні екс-правоохоронець чітко пояснив, що не порушував ніяких законів: «Я передзвонив до свого знайомого Петра Гаврилюка, запитав, що він робить, і попросив, щоб він підійшов до бару «Хурма». Він прийшов, і я йому сказав, що можливо буду вживати спиртні напої і чи він може підвезти мене до додому… Він погодився. Близько 22 години я зідзвонився з ним і попросив відвезти мене до дому. Перед тим я сказав Петру, щоб ми під’їхали до Північного ринку і забрали мою знайому… Десь в районі «Аверсу» Петро повідомив мене, що машину тягне в ліву сторону і напевно пробите колесо», – зазначив Куприянчик.

Також чоловік розповів, що після того, як виявили поломку авто, Петро Гаврилюк поїхав за запасним колесом, а він із знайомою залишились в автомобілі чекати.

«Так як мені було незручно спілкуватися зі знайомою позаду, то я сів на переднє сидіння. Буквально через 3 – 4 хвилини під’їхали працівники патрульної поліції… Вони почали говорити зі мною в грубій формі… Поламали мені двері, витягли з автомобіля, поклали лобом в асфальт і надягнули мені наручники. Потім силою мене завезли в наркодиспансер», – додав Куприянчик.

На запитання судді, чому Куприянчик відмовився пройти медичний огляд, чоловік відповів, що нічого не порушив, тому й не бачив сенсу в обстеженні.

4. П’яний-невинний суддя
На початку вересня патрульні затримали ще одного нетверезого віп-водія: суддю міськрайонного суду Андрія Сівчука. Під час руху вулицею Карпенка-Карого він проігнорував червоний сигнал світлофора на залізничному переїзді.

Суддя кермував автомобілем «Мерседесом Віто». Під час розмови з водієм патрульні відчули різкий запах алкоголю і запропонували судді пройти текст на «драгері», той – відмовився. Також не захотів їхати в наркодиспансер на обслідування.

Згідно чинних законів України, якщо громадянин відмовляється від тесту та обслідування, йому виписують штраф за статтею 130, обсяг якого – понад 10 тисяч гривень.

Суддя поводив себе спокійно, підписав два протоколи: щодо порушення ПДР і за статтею 130. Згодом суд скасував ці адмінпостанови, мовляв, «працівники поліції, на думку служителя Феміди, неправильно зупиняв авто Сівчука, та не надав достатньої кількості доказів», однак факт, що Сівчук був за кермом п’яним, суд визнав.

5. «Даішник», який не вміє дихати «у трубку»
У листопаді луцькі патрульні поліцейські піймали п’яним за кермом майже «свого» – колишнього інспектора ДАІ Трохима Ваврика. Останній факт сп’яніння, то заперечував, то взагалі переконував, що не керував своїм автомобілем під час затримання, повідомило «Громадське.Волинь».

Очевидці ж розповіли, що на вулиці Конякіна помітили «Ауді», водій якого поводився дивно. Коли правоохоронці спинили авто, водій почав рух й протягнув по дорозі з собою інспектора Управління патрульної поліції Луцька Андрія Савулу.

Згодом водія заблокували і запропонували пройти алкотест. Той переконував, що не він керував автомобілем, а – сусід. Колишньому «даішнику» довелося показати відео, де зафіксовано, що під час затримання за кермом був саме він.

Затриманий таки проїхав у наркодиспансер, але відмовився проходити алкотест, мовляв, не вміє дихати у трубку апарату «драгер».

На водія було склали два протоколи за статтями 130 та 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також патрульні написали на нього заяву за ст. 342 Кримінального Кодексу України щодо вчинення опору працівникам правоохоронних органів.



Підготувала Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Суд не визнавав, що Сівчук був п'яним за кермом, суд визнав, в першій інстанції, що сівчук відмовився від освідування. Навчіться вже читати, пісатєлі.
Відповісти
У судді прізвище випадково не ясельський?
Відповісти
Оце в патрульних супппер затриманння суппер - порушників!!!!!.Не позортесь паліція:))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні