--> Пив, але за кермо не сідав, - колишній луцький правоохоронець | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пив, але за кермо не сідав, - колишній луцький правоохоронець

2
5
Пив, але за кермо не сідав, - колишній луцький правоохоронець
У Луцькому суді розглядали справу колишнього старшого інспектора дозвільної системи СОГП Сергія Куприянчика, якого звинувачують в керуванні автомобілем у нетверезому стані.

Розгляд даної справи триває уже довгий період, адже на попередні три засідання Куприянчик не з’являвся, - повідомляє Громадське. Волинь.

Цього разу він був присутнім та пояснив, що не міг приходити на судові засідання через лікування.

Щодо самої суті справи, то обвинувачений вважає, що його затримали незаконно, адже він на той час не керував автомобілем.

«Я передзвонив до свого знайомого Петра Гаврилюка, запитав, що він робить, і попросив, щоб він підійшов до бару «Хурма». Він прийшов, і я йому сказав, що можливо буду вживати спиртні напої і чи він може підвезти мене до додому… Він погодився. Близько 22 години я зідзвонився з ним і попросив відвезти мене до дому. Перед тим я сказав Петру, щоб ми під’їхали до Північного ринку і забрали мою знайому… Десь в районі «Аверсу» Петро повідомив мене, що машину тягне в ліву сторону і напевно пробите колесо», – зазначив Куприянчик.

Також чоловік розповів, що після того, як виявили поломку авто, Петро Гаврилюк поїхав за запасним колесом, а він із знайомою залишились в автомобілі чекати.

«Так як мені було незручно спілкуватися зі знайомою позаду, то я сів на переднє сидіння. Буквально через 3 – 4 хвилини під’їхали працівники патрульної поліції… Вони почали говорити зі мною в грубій формі… Поламали мені двері, витягли з автомобіля, поклали лобом в асфальт і надягнули мені наручники. Потім силою мене завезли в наркодиспансер», – додав Куприянчик.

На запитання судді, чому Куприянчик відмовився пройти медичний огляд, чоловік відповів, що нічого не порушив, тому й не бачив сенсу в обстеженні. Окрім цього, він зазначив: «Мені було запропоновано тільки здати кров. Я відмовився, адже, по-перше, хворів хворобою Боткіна, а по-друге, я боюсь здавати кров».

Суд також заслухав свідчення двох свідків – Петра Гаврилюка та Олександра Куприянчика, які підтвердили слова обвинуваченого.

Водночас, активіст «Самооборони Волині» Сергій Рижков, який був присутній під час затримання Куприянчика у міськвідділі поліції, зазначив, що готовий частково спростувати свідчення винуватця процесу та його свідків. Проте, суддя не дозволив Рижкову виступити, адже той був присутній від початку засідання, тому, згідно закону, не може давати свідчення.

В результаті, суддя Вячеслав Покидюк вирішив відкласти розгляд справи на 9:00 20 грудня 2016 року. На наступне засідання викличуть працівників патрульної поліції, які затримували Куприянчика, та інших свідків цього інциденту.

Нагадаємо, у Луцьку в ніч на четвер, 13 жовтня піймали п’яним Сергія Купріянчика, який був старшим інспектором дозвільної системи СОГП Луцького відділу поліції.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рафік нє в чьом нє віновєн...
Відповісти
Байки Крило.... Купріянчика!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні