29 липня Афиногенів день: головні заборони у цей день

0
29 липня Афиногенів день: головні заборони у цей день
29 липня в православній церкві шанують священномученика Афіногена і його 10 учнів. У народі цей день прозвали Фіногеїв. Ким були святі, які традиції та заборони слід пам'ятати на церковне свято і народні прикмети дня - в матеріалі.

Про це пише УНІАН.

29 липня 2023 - яке завтра церковне свято і дата за новим стилем
Афіноген жив у II-III століттях. Він був єпископом Севастії (зараз це територія Туреччини). У ті часи римська влада переслідувала християн і під гоніння потрапив Афіноген разом з десятьма учнями.

У 305 році градоначальник Севастії влаштував язичницьке свято і велів кожному жителю принести жертву богам. Але багато хто відмовився, так як вже прийняли християнську віру. Градоначальник розгнівався і велів стратити тих, хто не підкорився. Тоді ж правителю донесли і на Афіногена - нібито він винен. Старця і його учнів, які жили в монастирі, затримали і кинули в темницю. На суді ніхто з них не відрікся від Христа і всіх стратили.

Святих згадують 29 липня за юліанським календарем. За новоюліанським календарем (з 1 вересня 2023 року) шанувати їх будуть 16 липня.

Народні прикмети на 29 липня
За прикметами дня судили, якими будуть урожай і погода:


роса з ранку і до обіду - до спеки;

яскравий сонячний день - до хорошого врожаю;

дощ в цей день - урожай буде погано зберігатися;

густий туман - буде багато грибів.

У народному календарі 29 червня - свято Афіногена, Фіногеїв день. В цей час наші предки жали жито - якщо комусь вдавалося знайти дуже великий колос, то йому обов'язково посміхнеться удача. Вважається, що з цього дня літня спека йде на спад.

29 липня - що сьогодні не можна робити
У цей день є ряд заборон:


забороняється злословити, бажати зла іншим - все повернеться назад;
не слід брати сокиру або пилку в руки;

забороняється скаржитися на долю і віддаватися зневірі - зневіра вважається одним з тяжких гріхів;

не можна відмовляти в допомозі - ні людині, ні тварині.

Прикмети кажуть, що в цей день не слід сваритися, особливо подружжю і виносити сміття з дому, щоб випадково не винести благополуччя і щастя.

Що можна робити 29 липня
У святих просять сили духу, щоб витримати всі життєві негаразди, також можна помолитися про швидке відновлення миру. Цей день дуже добре провести в сімейному колі, а якщо такої можливості немає, то постаратися бути в милостивому настрої і думати про хороше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні