Як завести автомобіль за допомогою пуско-зарядного пристрою*

0
2
Власники автомобілів добре знають, що передбачити всі форс-мажори на дорозі чи в довготривалій мандрівці неможливо. Каністри з бензином, увімкнені відеореєстратори, регулярні техогляди — відповідальне ставлення до свого транспортного засобу береже нерви, час та є беззаперечним заходом безпеки. Саме тому серед автомобілістів мають попит пуско-зарядні пристрої — обладнання, яке дає змогу запустити двигун у випадку втрати енергії акумулятором. Як працює ПЗП та наскільки складно його під’єднати самостійно, розповімо в цьому матеріалі.



Коли може знадобитися пуско-зарядний пристрій



Насправді складно передбачити, коли під час поїздки машиною може трапитися халепа. Тому краще бути підготовленим і заздалегідь купити автомобільне пуско-зарядне. Воно дасть змогу почуватися впевненіше та безпечніше.

Поширені причини, через які може розрядитися акумуляторна батарея (АКБ) автомобіля, кілька:

  • несправність проводки;

  • морозна погода;

  • витік струму, коли в припаркованому авто увімкнений магнітофон чи фари, далі працює відеореєстратор;

  • корозія контактів акумулятора;

  • закінчується термін експлуатації тощо.



Також радять стежити за чистотою під капотом, бо бруд у суміші з мастилом і парами палива може призводити до замикання контактів. На заряд акумулятора може впливати якість дорожнього покриття: постійні вібрації розхитують кріплення, і акумулятор може втратити стабільну фіксацію. Це загрожує раптовим зниженням місткості.

Заряджаємо автомобіль за допомогою пуско-зарядного пристрою: інструкція



Сьогодні можна знайти різні ПЗП. Деякі з них обладнані мікропроцесором і самостійно контролюють рівень зарядки та підключаються, коли потрібно. Якщо у вас інший тип, доведеться робити все самостійно.

Можна спробувати під’єднати устаткування та відразу завести двигун. Є шанси, що це спрацює. Якщо не вдається, будьте готові почекати щонайменше 15 хв. Як увімкнути ПЗП:

  1. Вимкнути запалення.

  2. Спочатку плюс, потім мінус. У такому порядку з’єднати затискачі пуско-зарядного пристрою з клемами акумулятора.

  3. Відрегулювати параметри роботи, якщо ваш ПЗП дає змогу робити такі налаштування.

  4. Почекати, поки акумулятор зарядиться хоча б до 15 В.

  5. Увімкнути запалення.



Необхідно пам’ятати, що прилад працює під високою напругою, тому проводити всі дії варто акуратно та обережно. Швидкість заряджання залежить від правильності виконаних процесів та безпосередньо автомобільного пуско-зарядного. Прилади перевірених виробників із хорошою репутацією працюють швидше та надійніше. Тому перед покупкою такого обладнання варто вивчити характеристики та поцікавитися професійними рейтингами.

Якщо ж після спроби зарядити акумулятор ПЗП двигун однаково не завівся — саме час звернутися до фахівця для перевірки справності автомобіля. Бо в цьому випадку причина може бути не в місткості АКБ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні