У Хорватії стався сильний землетрус, є загиблі

0
-4
У Хорватії стався сильний землетрус, є загиблі
У центральному регіоні Хорватії, в районі міста Петриня, стався землетрус магнітудою 6,3 бала. Багато жителів міста постраждали, загинула одна людина. Землетрус відчули і сусідні країни ㅡ Словенія тимчасово зупинила роботу АЕС та евакуювала парламент.

Пише Громадське.

Міська влада Петрині повідомила, що землетрус зруйнував майже половину міста. Рятувальники витягують людей з-під завалів та розчищають вулиці. Наразі відомо про щонайменше одну смерть, офіційні джерела підтвердили смерть 12-річної дівчинки.

Водночас місцеві ЗМІ повідомляли про ще одного загиблого, однак цю інформацію ще перевіряють.

Хорватська гірська рятувальна служба повідомила, що рятувальники з усієї країни прибували до Петрині для допомоги у пошуково-рятувальних заходах.

Повідомлення про поранених надходили також з сусіднього міста Сисак. Томіслав Фабіяніч, начальник служби екстреної медичної допомоги в Сисаку, заявив, що у двох містах постраждало багато людей, а медичні заклади намагаються впоратися з потоком людей.

«Є переломи, струс головного мозку, і деяких довелося прооперувати», ㅡ заявив він.

Землетрус можна було відчути у столиці Хорватії, Загребі, а також у Німеччині, Боснії і Герцеговині, Угорщині, Італії, Чорногорії, Румунії, Словаччині, Сербії та Австрії.

Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр повідомив, що землетрус став найбільшим для Хорватії у цьому році.

Через значні поштовхи влада Словенії відключила атомну електростанцію «Кршко». У пресслужбі АЕС пояснили, що це стандартна превентивна процедура.

Землетрус відчули і у парламенті Словенії, депутатам довелося терміново евакуюватися.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні