Чоловіку загрожує п'ять років в'язниці за прогулянку Львовом у шапці-вушанці

7
13
Чоловіку загрожує п'ять років в'язниці за прогулянку Львовом у шапці-вушанці
У Львові затримали 19-річного жителя Києва в шапці-вушанці з комуністичною символікою. Молодику загрожує до п'яти років позбавлення волі, повідомляє поліція Львівської області.

Киянина затримали близько 16:30 в одному з кафе. Шапку з кокардою із зображенням червоної зірки, серпа і молота у нього вилучили.

"За фактом слідчі Галицького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - позбавлення волі на строк до п'яти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

За інформацією місцевого видання Діло, двох хлопців, на одному з яких була шапка із забороненою символікою, побачив учасник АТО Ігор Шолтіс. Він провів "громадське затримання".

"Розпитував, де вони взяли цю символіку. Сказали, що придбали на "барахолці", тому що було холодно. Що така символіка заборонена, кажуть, не знали. Ми провели роз'яснювальні роботи. Виявилося, що вони російськомовні кияни", - повідомив Шолтіс.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Провокатори !
Відповісти
Скільки покрали корупціонери всього то не судять і не саджають !?
Відповісти
Одне іншому не заважає. Заборонено комсимволіку - значить заборонено. Комуняки в цьому сенсі були послідовнішими. За український прапор та тризуб можна було надовго засісти в концтаборі.
Відповісти
тепер буде знати. на зоні багато чого взнає
Відповісти
За бяндеру не судять ?
Львiв мiсто стукачiв , як i увесь рагулiстан.
Відповісти
Хучасник что , шолтiс.
Щiрий галичанин , його дiди в НКВС стучали
Відповісти
Шолтiс сам з символикой нацикiв родилося.
Рагуль як було так i лишиться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні