--> Лучани долучились до акції проти насилля в сім'ї | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучани долучились до акції проти насилля в сім'ї

0
-3
Лучани долучились до акції проти насилля в сім'ї
З початку року на Волині зареєстровано понад 2750 заяв і повідомлень про правопорушення пов’язані з домашнім насильством, - каже працівниця патрульної поліції Ольга Шмігель.

Повідомляє Суспільне.

В Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, на Театральному майдані Луцька відбулася тематична акція "Не мовчи – насильство руйнує життя".

В арт-інсталяції - взуття дорослих та дітей, які загинули внаслідок того, що над ними відбувалося насильство вдома.

З початку введення карантину кількість звернень постраждалих від домашнього насильства збільшилася у 4 рази, каже консультант із питань правової допомоги Віктор Вальчук. Чоловік каже, що жінки не завжди можуть подзвонити на "гарячу лінію" і дочекатись допомоги, бо сімейне насилля відбувається в основному вночі, тому жінки чекають, коли агресор засне і можна буде звернутися за допомогою.

Одним з елементів протидії насильству є зайнятість. Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк вважає, якщо людина офіційно зайнята – то вона менше попадає під вплив вдома та інші конфліктні ситуації. "Вона працює, має відповідні завдання. Немає часу на різні дурниці і думки", - каже він.

Під час арт-інсталіції під назвою "Їх більше немає...", що відбулась у центрі Луцька працівники поліції проводили опитування, спеціалісти надавали пропозиції з працевлаштування для жінок, правову та психологічну допомогу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні