Скільки треба працювати пересічному українцю, щоб купити новий iPhone 12 PRO

1
-10
Скільки треба працювати пересічному українцю, щоб купити новий iPhone 12 PRO
Новий iPhone 12 Pro (128 GB) в Україні коштує 39 999 грн. Для багатьох українців ця сума здається просто космічною.
Аналітики компанії Picodi з'ясували, скільки середньому українцю доведеться відпрацювати днів, щоб мати змогу придбати собі новий айфон. Про це пише 5.ua.

За даними Держстату, середня зарплата в Україні становить 11 998 грн (9658 грн після вирахування податків). Таким чином, середньостатистичний українець повинен відпрацювати 87 днів без урахування вихідних, щоб заробити на iPhone 12 Pro. Це за умови, що людина не буде їсти, сплачувати за комунальні послуги і транспорт і взагалі не витрачатиме гроші.

При цьому у 2020 році порівняно з 2019 ситуація трохи покращилася на 9,7 днів.

Та, якщо порівняти Україну з іншими країнами, виявляється, що гірша ситуація, ніж у нас, лише на Філіппінах. Там для придбання iPhone 12 Pro необхідно 88,2 чистих робочих днів.

Для порівняння, у Швейцарії, де індекс айфона найнижчий, мешканці можуть дозволити купувати собі нові айфони що чотири дні.



Методологія

Індекс iPhone 2020 розрахований на основі офіційних цін iPhone 12 Pro (з пам’яттю 128 ГБ), зазначених в регіональних магазинах Apple або у авторизованих продавців.

Інформація про середню заробітну плату взята з сайтів національних статистичних управлінь або відповідних міністерств і є актуальною на момент публікації цін на iPhone в конкретній країні.

Розмір зарплати після сплати податків розрахований за допомогою місцевих калькуляторів зарплат. Місячну зарплату поділили на 21 – середня кількість робочих днів у місяці. У країнах, де статистичні відомства користуються тижневими ставками, розмір доходу ділили на 5.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Взагалі не розумію для чого пересічному українцю айфон.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні