--> Лікарі Ковельської лікарні врятували чоловіка, який не міг самостійно дихати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лікарі Ковельської лікарні врятували чоловіка, який не міг самостійно дихати

0
6
Лікарі Ковельської лікарні врятували чоловіка, який не міг самостійно дихати
У Ковельському МТМО медики врятували життя чоловікові, що не міг самостійно дихати через гострий набряк гортані.

Про це йдеться на сторінці Ковельського МТМО на сторінці закладу у фейсбуці.

"Посеред ночі до приймального відділення Ковельського МТМО звернувся 39-річний чоловік, що практично зовсім не міг дихати через сильно виражений набряк м'яких тканин шиї та гортані. До цього моменту, за словами родичів, він скаржився на біль у горлі", - йдеться у дописі.

Чоловіка негайно госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Незважаючи на інтенсивне лікування, наростали явища асфіксії за рахунок стиснення м'якими тканинами шиї.
Чергові медики прийняли рішення негайно механічно відновити прохідність дихальних шляхів - зробити конікотомію з наступною трахеостомією. Саме це допомогло зберегти життя пацієнтові.

На жаль, одразу провести необхідні додаткові інструментальні обстеження було неможливо, адже чоловік перебував на апараті ШВЛ та був киснезалежним.

Після стабілізації стану хворому вдалось провести МСКТ шиї та грудної клітки та встановити точний діагноз: парафарингеальна гематома, набряк м'яких тканин шиї, що й викликав порушення дихання, та правобічний гемоторакс.

Завдяки спільним діям хірургів Ковельського МТМО та торакальних хірургів ВОКЛ проведено торакоскопію та видалення згустків крові.
Зараз пацієнт знову вільно дихає і вже вдома.

Головне фото - ілюстративне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні