Депутати Європарламенту назвали Лукашенка «персоною нон ґрата»

0
4
Депутати Європарламенту назвали Лукашенка «персоною нон ґрата»
Депутати Європарламенту вважають Олександра Лукашенка персоною нон грата в Євросоюзі і не визнають його переобраним президентом Білорусі.

Вони закликають якнайшвидше скласти, повідомляє "ТСН".

"ЄС не сприймає результати виборів президента Білорусі" - представник Боррель список санкцій проти осіб, відповідальних за злочини. 

Спільна заява депутатів з'явилася 17 липня на сайті Європейської народної партії.

"Ми не визнаємо Олександра Лукашенка переобраним президентом Білорусі і вважаємо його персоною нон-грата в Європейському Союзі. Ми приєднуємося до білоруського народу в їх попиті на нові і вільні вибори під наглядом незалежних спостерігачів", - йдеться в зверненні. 

Лідери політичних груп Європарламенту також вітають рішення міністрів закордонних справ ЄС про чорний список з осіб, відповідальних за насильство та сфальсифіковані вибори. Вони закликають швидше ввести санкції, аби ці особи не змогли відвідувати ЄС, а їхні активи були заморожені. 

Депутати Європарламенту також згадали про Росію: Ми закликаємо Російську Федерацію утримуватися від будь-яких втручань, прихованих чи відкритих дій у Білорусі після виборів, і закликаємо установи ЄС та держави-члени пильно протидіяти будь-яким російським діям з цього приводу.

"Ми шкодуємо, що режим Лукашенко заборонив доступ до Білорусі двом членам Європарламенту, Петрасу Австревічусу та Роберту Бідрону, які їхали в приватній якості до Мінська для підтримки людей у ​​Білорусі", - додали в заяві.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні