Під Харковом тримали у трудовому рабстві 9 людей

0
-2
Під Харковом тримали у трудовому рабстві 9 людей
На Харківщині викрили чоловіка та жінку, які займалися вербуванням людей з подальшим використанням їх для примусової праці на власній фермі.

У ході обшуків виявили 9 осіб, які піддавалися примусовій праці, серед них неповнолітня. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Харківської області.

“Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми у формі вербування та переміщення осіб з використанням обману та уразливого стану, вчиненої з метою трудової експлуатації у вигляді примусової праці (ч. 2 ст. 149 КК України)”, — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що на території Харківського району Харківської області виявлено двох осіб, чоловіка і жінку, які займаються вербуванням та переміщенням осіб з метою експлуатації у вигляді примусової праці у власному фермерському господарстві. У ході обшуків виявлено 9 осіб, які піддавалися примусовій трудовій експлуатації та не отримували заробітну плату.

“Серед них — троє жінок, п’ятеро чоловіків, 1 неповнолітня особа. Крім того, вилучено 66 бойових патронів та 1 запал від гранати”, — додали в прокуратурі.

Наразі встановлюються особи, причетні до скоєння злочину, та вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 149 ККУ (торгівля людиною у формі вербування та переміщення особи з використанням її обману та уразливого стану, вчинені з метою трудової експлуатації у вигляді примусової праці).

“Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії”, — йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні