Волонтер вимагає звіту про стан справ у Луцькій клінічній лікарні

1
4
Волонтер вимагає звіту про стан справ у Луцькій клінічній лікарні
Відомий волинський адвокат і волонтер Василь Нагорний вимагає зобов’язати управління охорони здоров’я Луцької міської ради прозвітувати про стан справ у Луцькій міській клінічній лікарні щодо протидії поширенню коронавірусу.

Відповідну петицію він 7 квітня зареєстрував на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"У зв"язку із виявленням коронавірусу у медичного персоналу та пацієнітів лікарні і відсутністю публічної інформації від Уповноваженого органу (управління охорони здоров"я Луцької міськради) щодо прийнятих мір по непоширенню коронавірусу та безпечності перебування хворих у лікарні, прошу міську раду зобов"язати міське управління охорони здоров"я публічно прозвітувати перед громадою, яка є власником даного закладу, про роботу КП "ЛМКЛ", шляхом проведення пресконференції для ЗМІ", - пише юрист.

Як зазначив Нагорний, зокрема, громаду цікавить:

1. Що наразі відбувається у лікарні? Чи працюють всі відділення?

2. Які результати обстеження 80 медпрацівників, в яких відібрали зразки на коронавірус? Чи достатньо цього, щоб виявити всіх заражених серед медперсоналу?

3. Чи проводиться розслідування правомірності дій посадових осіб Уповноваженого органу, керівника лікарні та медичного персоналу на предмет порушення правил карантинного режиму, самоізоляції та приховування суспільно важливої інформації?

4. Який стан здоров’я інфікованого медперсоналу та пацієнтів?

5. Чи мінімізовані для пацієнтів (і яким чином) ризики зараження вірусом від медперсоналу?

6. Чи достатньо захищений медперсонал? Чи проводять експрес-тести ургентним хворим, які поступають на лікування?

Нагадаємо, що в середу, 1 квітня, повідомили, що виявили позитивні результати ПЛР на COVID-19 у 4 працівників Луцької міської клінічної лікарні. Коронавірусною інфекцією захворіли працівники відділення інтенсивної терапії. Серед інфікованих працівників – лікар та медсестри. Вони 1979, 1994, 1995 та 1996 років народження.

Зазначимо, що першою на коронавірус в Луцькій міській клінічній лікарні захворіла очільниця медзакладу Лариса Духневич. Перший її тест показав негативний результат, тож кілька днів лікарка провела у реанімації міської лікарні. Після підтведження її діагнозу посадовицю перевели до інфекційної лікарні, а медиків, які з нею працювали, ізолювали. Згодом їхні аналізи не показали інфекції.

Оприлюднила вона цю інформацію вже після того, як про її хворобу говорило все місто і наростало суспільне збурення. За власним зізнанням, відчувши недомагання, пані Духневич лягла до реанімаційного відділення міської ("своєї") лікарні і пролежала там три дні, лише 25 березня перевелася до інфекційної лікарні, до якої мала б звернутися із самого початку. Говорили, що головний лікар повернулася з приватної поїздки з-за кордону і замість того, аби побути належний термін у самоізоляції, пішла на роботу.
Сама ж медик заперечувала цей факт і висловлювала припущення, що заразитися вона могла, оглядаючи хворого з підозрою на коронавірус. Однак інформації про цього хворого в офіційній звітності даних не було.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перепрофілювати цю лікарню на інфекційну! Завезла на Волинь цю заразу пані, то тепер хай виходить на роботу, і особисто рятує хворих на коронавірус - вимолює свої гріхи... І перед людьми і перед Богом...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні