--> Що кажуть про можливе звільнення очільниці луцької лікарні Духневич | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що кажуть про можливе звільнення очільниці луцької лікарні Духневич

18
5
Що кажуть про можливе звільнення очільниці луцької лікарні Духневич
У Волинській обласній державній одміністрації обговорили питання про можливе звільнення з посади директора Луцької міської клінічної лікарні Лариси Духневич, в якої виявили коронавірус.

Про це говорили у середу, 1 квітня, на брифінгу у Волинській ОДА.

Луцький адвокат Василь Нагорний запитав, чи може начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк прийняти рішення про звільнення з посади за приховування інформації директорку Луцької міської клінічної лікарні.

На це питання дала відповідь заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак:

«Прийняти рішення про звільнення Ігор Степанович нині не може. Це є луцька лікарня і я вважаю, що такі рішення ми не можемо приймати під якимись емоціями чи ще чимось. Я розумію, запитання, але, насамперед, я хочу, аби ви пам’ятали, що всі ми – люди. На першому місці – життя людини. Якщо вона лікар, то нічого в цьому немає, ми лікувати її будемо точно так само, як звичайну санітарку, чи фермера, чи водія, чи будь-кого», – пояснила посадовиця.

Зазначимо, що під час засідань спікери – Тетяна Щербак та Ігор Ващенюк – ігнорують запитання про те, в якій лікарні та в якому стані перебуває Лариса Духневич.

Нагадаємо, що в середу, 1 квітня, повідомили, що виявили позитивні результати ПЛР на COVID-19 у 4 працівників Луцької міської клінічної лікарні. Коронавірусною інфекцією захворіли працівники відділення інтенсивної терапії. Серед інфікованих працівників – лікар та медсестри. Вони 1979, 1994, 1995 та 1996 років народження.

Нині у лікарні обстежують пацієнтів, з якими контактували медики. Частині з них аналізи уже провели, і вони не виявили інфікування.
Зазначимо, що першою на коронавірус в Луцькій міській клінічній лікарні захворіла очільниця медзакладу Лариса Духневич. Перший її тест показав негативний результат, тож кілька днів лікарка провела у реанімації міської лікарні. Після підтведження її діагнозу посадовицю перевели до інфекційної лікарні, а медиків, які з нею працювали, ізолювали. Згодом їхні аналізи не показали інфекції.

Оприлюднила вона цю інформацію вже після того, як про її хворобу говорило все місто і наростало суспільне збурення. За власним зізнанням, відчувши недомагання, пані Духневич лягла до реанімаційного відділення міської ("своєї") лікарні і пролежала там три дні, лише 25 березня перевелася до інфекційної лікарні, до якої мала б звернутися із самого початку. Говорили, що головний лікар повернулася з приватної поїздки з-за кордону і замість того, аби побути належний термін у самоізоляції, пішла на роботу.
Сама ж медик заперечувала цей факт і висловлювала припущення, що заразитися вона могла, оглядаючи хворого з підозрою на коронавірус. Однак інформації про цього хворого в офіційній звітності даних не було.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та її не звільняти, а за грати потрібно садити.
Відповісти
За приховування не тільки звільнення,ай кримінал потрібно!
Відповісти
За що звільняти Духневич, за те що захворіла? Вона спеціально захворіла, вона знала що хвора? Інформацію приховувала вона чи Ващенюк з Щербак, то кого треба звільняти? В звітності не було кого вона оглядала - протоколів огляду з коронавірусом до цього часу немає, до того ж вона могла приватно оглянути знайомого хворого з хворобами серця поза межами лікарні і не знати чи є в того хворого коронавірус чи ні. Офіційно існує лікарська таємниція і ніхто її не відміняв, і як би вам не хотілося, поки ВР не проголосує за те щоб розголошувати імена хворих людей ніхто з медиків згідно закона немає права цього робити! Засобів захисту в медперсоналу немає в жодній лікарні, немає де придбати, а це першочергові заходи і в цьому вона теж не винна, бо не вона все вивезла за кордон. Шановні, через день-два з таким підходом вам взагалі не буде кому допомогти, тому що ви понабирали масок, рукавиць собі, а медиків залишили ні з чим. Так, ви теж повинні бути захищені, але захищений медик може врятувати сотні людей, а незахищений не може врятувати навіть вас. Думай! ..те...
Відповісти
Боже, який бардак! Забрехалися і не знають ,як виправдатись.
Відповісти
Забери її собі додому і лікуй, реанімації в 2гій лікарні завдяки їй нема, закрили, хто рятуватиме людей???? Єдина ургентна лікарня в місті без інтенсивної терапії, альтруїст задньоприводний
Відповісти
Приховала прогулочку
Відповісти
Брехуха і син безкультурщина , наглєц
Відповісти
В тебе з головою все ок? Це ми, прості люди, позабирали маски й рукавиці, так що медикам не вистачає?... Мабуть , не тільки небайдужий, а ще й неадекватний.
Відповісти
Духневич лікується в Києві
Відповісти
Погуляла в Іспанії?
Відповісти
всю міську реанімацію "паралізувала" (((
Відповісти
Лікарська таємниця є неможливою під час пандемії!!! Адже недарма скрізь оголошують, що якщо у вас є симптоми пандемії, необхідно про це обов'язково повідомити, тому що люди, з якими ви контактували повинні знати, що вони у зоні ризику!!! Звичайно, шкода, що вона захворіла. Дякуючи їй, захворіли ще й інші медичні працівники. А хто пожаліє їх та інших людей, з якими вона спілкувалась???!!! Як ви думаєте, що було б в Китаї з людиною, яка приїхала з країни, де зараз спалах пандемії і не пішла на обсервацію, а розносила вірус між людьми?!!! Адже вона головний лікар, вона ж повинна знати на яку небезпеку наражає інших, повернувшись додому, чи вона думала, що якщо вона еліта(!), то хвороба її не зачепить, а захворітиможуть лише заробітчани???!! Як щодо тих штрафів і кримінальної відповідальності, про які так говорять ЗМІ, чи теж стосується лише "простих" людей, а не керівників?!
Відповісти
А хто той нульовий у Волинській обл.,що обстежували в міскій лікарні?Від кого заразились?Чому пронього говорять,та не оголошують ім'я?
Відповісти
Немає ніякого нульового
Відповісти
То її хоч оштрафують?
Відповісти
Поперти з посади однозначно.Вона вже своє заробила на муніципальних касах і благодійних внесках.
Відповісти
Вчора ще у 3 лікарів реанімації виявили вірус. Питання часу поки захворів все відділення, а з ними і їхні сім'ї та багато ще хто. Це все від безвідповідальності і все дозволено ті однієї людини. Влада міста Луцьк, приймітт міри щодо робити лікарні (так як на разі це джерело розповсюдження) та відсторонення духневич від посади
Відповісти
Люди, лучани, не мовчить!!! Не дайте нашій луцький #1 COVID 19 уникнути відповідальності!
Духневич, якщо виживе, притягнути до кримінальної відповідальності + штраф і обов'язкове звільнення з посади.
У тому ж самому Китаї її б розстріляли.

ЛЮДИ, НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ, АДЖЕ ВОНА НАС З ВАМИ НАРАЗИЛА НА СМЕРТЕЛЬНУ НЕБЕЗПЕКУ !

Всё повинно бути прозоро, Україна повинна знати своїх "героїв"

Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні