--> Зі світу по нитці: волиняни допомогли родині, у якої згорів дім | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Зі світу по нитці: волиняни допомогли родині, у якої згорів дім

0
-1
Зі світу по нитці: волиняни допомогли родині, у якої згорів дім
У червні в селі Кроватка через несправність електропроводки вогонь знищив будинок Олександра та Олени Петруків.

Займання сталося вночі, і пожежа могла б обернутися великою трагедією. Але, дякувати Богу, у потрібний час прокинулась донька, а за нею батько, який побачив у хаті дим. Від вогню господар встиг врятувати найдорожче – дітей, через вікно виставивши їх на вулицю у тому, у чому спали, - пише на сторінках газети "Наш край" Наталія Яковлева.

Пожитки згоріли – і родина з чотирма дітьми залишилась без даху над головою та майна. Сім’я Петруків і до цього перебувала на обліку у службі у справах дітей райдержадміністрації та районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, як така, що потрапила у складні життєві обставини. Тому цій родині дуже складно було оговтатись від пожежі.

Та Петруків підтримали небайдужі односельчани, люди з навколишніх сіл, цілої Волині.

Координатором доброї справи – збору необхідних речей, коштів для погорільців стала фахівець з соціальної роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Райчук, яка за професійними обов’язками здійснює соціальний супровід сім’ї Петруків і за покликом серця допомагає цій родині долати кризові ситуації. Вона звернулася за підтримкою до небайдужих людей у соціальних мережах, зініціювала звернення до Копачівської сільської ради. До вирішення проблеми постраждалої сім’ї активно долучилися старости Березолуківського старостату Лілія Коцюбайло і Любченського старостату Марія Поручник.

Рішенням виконкому Копачівської ОТГ сім’ю Петруків спочатку поселили на тимчасове проживання у соціальне житло у селі Любче. Громада одразу ж відгукнулася на біду. Петрукам знесли речі першої необхідності, посуд, одяг, іграшки. Завдяки керівництву підприємства «Гірсам» у будинку підключили електроенергію. Добрі люди передали для родини холодильники, телевізор, ліжка, інші меблі.

Потім шукали будинок, щоб купити Петрукам. Така хатина знайшлася у Любчі, її господарі дозволили сім’ї оселитися в ній з умовою поступової виплати вартості будинку. А це – 3 тисячі доларів США.

Усім світом почали збирати кошти. Депутати Копачівської сільської ради спрямували погорільцям 10 тис. гривень, підприємство «Гірсам», де працював Олександр Петрук, виділило 4 тис. гривень, депутат Волинської обласної ради Юрій Цейко надав матеріальну допомогу у розмірі 5 тис. гривень. Навколо хорошої справи згуртував людей депутат Копачівської ОТГ Юрій Кривов’язюк з Кроватки – у результаті зібрано було більше 15 тис. гривень. Долучилися до збору коштів і церковні громади району.



Наразі зібрана значна сума, хоча поки що не вся, яка потрібна, але яка свідчить про небайдужість людей до проблем і біди ближнього. І це милосердя додає впевненості Петрукам. Завдяки підтримці вони мають свій дім. Біля хатини є господарські будівлі, 30 соток землі. Помаленьку Петруки обживають свою оселю та чекають на поповнення в родині, адже господиня при надії.

Передрук можливий лише з дозволу редакції "Наш край".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні