--> Лідерам Каталонії дали від 9 до 13 років в'язниці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лідерам Каталонії дали від 9 до 13 років в'язниці

1
-3
Лідерам Каталонії дали від 9 до 13 років в'язниці
Іспанський Верховний Суд засудив дев'ятьох лідерів каталонських сепаратистів до тюремних термінів від 9 до 13 років ув'язнення.

На 13 років засуджено колишнього віце-президента Каталонії Оріола Жункераса. Ще трьох звинуватили в непокорі, але до в'язниці не засудили, пише ВВС Україна.

Всі 12 політиків і активістів відкидають висунуті їм звинувачення.

Серед фігурантів справи - колишній спікер парламенту Каталонії, колишній керівник каталонського МВС, колишній міністр юстиції Каталонії і ще ряд міністрів регіонального уряду.

Після оголошення судом вироку сотні прихильників незалежності Каталонії пройшли вулицями Барселони з плакатами "Свободу політичним в'язням!" і закликами до своїх прихильників виходити на вулиці.

Спочатку обвинувачення просило 25 років ув'язнення Оріолу Жункерасу - найбільшо високопоставленому лідеру руху за незалежність Каталонії, який опинився у суді.

Оріол Жункерас отримав найбільший термін за звинуваченням у підбурюванні до заколоту і нецільовому використанні державних коштів.

Дев'ять лідерів були виправдані за більш серйозним обвинуваченням в організації повстання.

Деякі з засуджених займали ключові посади в парламенті і уряді Каталонії. Інші відомі в країні своєю громадянської і громадською діяльністю.

Перед закінченням слухання 12 червня фігурантам дали можливість представити свою позицію. Майже всі заявили, що суд базується на безпідставних звинуваченнях.

Вирок був винесений після чотирьох місяців слухань.
Теги: в'язниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наші сепарюги/хабарники можуть давати майстер класи по всьому світу, як уникати відповідальності та приторговувати строкатими ковдрочками
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні