Чоловік із шаблею напав на училище в Фінляндії

0
-6
Чоловік із шаблею напав на училище в Фінляндії
Одна людина загинула, ще 10 отримали поранення після того, як на професійне училище у фінському місті Куопіо напав невідомий, озброєний шаблею.

Свідок нападу розповів фінським ЗМІ, що людина з мечем увірвалася в коледж і почала кидатися на людей. Про це пише ВВС Україна.

За даними поліції, нападник мав при собі холодну і вогнепальну зброю.

Як повідомляє фінське видання Yle, поліція повідомила, що нападник - 1994 року народження, громадянин Фінляндії і корінний фінн. Він є студентом училища.

Під час нападу він використовував схожу на шаблю холодну зброю.

Училище розташоване у місцевому торговельному центрі. Правоохоронці, які прибули на місце події, відкрили по нападнику вогонь: його вдалося поранити.

Ще один свідок нападу розповів, що бачив озброєних поліцейських і чув принаймні два постріли.

Двоє постраждалих наразі перебувають в лікарні у важкому стані.

У коледжі, про який йде мова, навчаються близько 600 людей і працює 40 викладачів. Наразі не зрозуміло, скільки людей перебували у закладі в момент нападу.

Одна жінка розповіла журналістам, що надала першу допомогу викладачці, яку серйозно поранили в руку.

Відомо, що нападник зайшов до училища вдень. Він дістав меч і напав на вчительку. Та намагалася втекти, а учні почали закидувати нападника стільцями.

Інший свідок каже, що одну зі студенток поранили в живіт і шию.

Прем'єр-міністр Фінляндії Антті Рінне назвав напад шокуючим.

Фінляндія вважається безпечною країною. У 2017 році там було зареєстровано 73 вбивства, водночас, як відзначають фахівці, у дуже багатьох жителів є вогнепальна зброя.

Проте масові вбивства траплялися в історії країни. У 2008 році 22-річний студент коледжу застрелив інших 9 студентів та викладача в місті Каухайокі, після чого вбив самого себе.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні