З проблемою об’їздила півкраїни: луцький хірург зробив пацієнтці унікальну операцію

0
3
З проблемою об’їздила півкраїни: луцький хірург зробив пацієнтці унікальну операцію
На електронну адресу Луцької міської клінічної лікарні надійшла подяка від жительки Львівської області для лікаря - хірурга рентгено-хірургічного блоку Олександра Христюка. Жінка стверджує у листі, що зі своєю проблемою об’їздила пів України, щоб вирішити її правильно і без рецидивів. І тільки Олександр Христюк провів рідкісну та унікальну лапараскопічну операцію у черевній порожнині.

Про це розповіли в пресслужбі Луцької міської клінічної лікарні.

В луцьку лікарню звернулася хвора, яка страждала закрепами та частковою кишковою непрохідністю 15 років. Обстеживши її, лікарі встановили діагноз - доліхосігма. Потрібно було робити резекцію сигмовидної кишки, - розповів лікар-хірург Олександр Христюк.

Зазвичай, у таких випадках виконується класична велика операція. Проте, маючи всі можливості пацієнтці запропонували видалити сигмовидну кишку лапароскопічно. Вона відразу погодилася, хоча знала, що подібна операція проводитиметься вперше. Операція відбулася успішно і хвора на третій день пішла додому.

Довідково: При доліхосігмі збільшується сигмовидна кишка, порушується моторика і випорожнення товстої кишки. Хворого турбують хронічні запори, вздуття живота та рецедивуючий абдомінальний біль. Крім того, це - психологічна і соціальна проблема. Людина боїться щось не те або зайве з"їсти та "вийти у люди".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні