Кандидат у депутати вимагає від «Волиньобленерго» звіту про реалізацію інвестпрограми

1
2
Кандидат у депутати вимагає від «Волиньобленерго» звіту про реалізацію інвестпрограми
Через систематичні вимкнення електроенергії та перепади напруги в мешканців Луцького району, зокрема в жителів сіл Струмівка, Боратин, Рованці, Зміїнець та інших, люди пішли на розбірки до «Волиньобленерго».



Мешканка села Струмівка Олена Кулієва нарікає: вимкнення світла стали досить частими і відбуваються без попередження.

«Через це виходять з ладу дорогі електроприлади, а жителі відчувають величезний дискомфорт, бо сучасне життя досить тісно пов’язане з використанням електроенергії, – зазначає Олена. – Раніше світло вимикали 1 раз на тиждень, тепер це здійснюється через день».



Жінка неодноразово надсилала заяви до ПрАТ «Волиньобленерго», але отримала одну відповідь, в якій зазначено, що 5 січня 2019 року відбулось аварійне вимкнення в зв’язку зі зверненням МНС. В телефонному режимі питання взагалі не вдається вирішити.



Голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк наголошує: кількість людей, які не задоволені роботою підприємства, дуже велика.

«Завтра під ці стіни прийдуть сотні людей, і представники підприємства будуть змушені відповідати за якість їхніх послуг», – каже голова.

Разом із людьми під стінами «Волиньобленерго» був і кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» В’ячеслав Рубльов. Він каже: до нього, як до чинного депутата Волинської обласної ради, мешканці Луцького району звертались із цією проблемою неодноразово. Проте оскільки ПрАТ «Волиньобленерго» – це стратегічне підприємство, яке свого часу забрали у приватну власність, то вплив на структуру дуже важко знайти.



Люди платять немалі кошти за електроенергію і мають право на якісне електропостачання. Прикро, що свого часу окремі високопосадовці дозволили приватизувати таке підприємство, тож держава і наша область зокрема втратили вплив на цю структуру. Саме тому я виступаю за те, аби стратегічні підприємства лишались у власності держави», – наголошує кандидат.

Натомість у «Волиньобленерго» запевняють: вимкнення пов’язані виключно із ремонтом електромереж, мовляв, потрібно замінювати електросистему.

«Проблему електропостачання можна розділити на кілька складових. Луцький район є досить привабливим для проживання. Житлові масиви активно забудовуються, і навантаження на підстанції з електропостачання стали дуже вагомими, – пояснює директор з технічних питань ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук. – Мережа електросистем зношена, екстремальні погодні умови змушують постійно ремонтувати підстанції, та й для під’єднання нових споживачів лінії треба вимикати. Цьогоріч на відновлення мережі керівництво компанії виділило близько 28 мільйонів гривень».



В результаті зустрічі у ПрАТ «Волиньобленерго» пообіцяли провести аналіз вимкнень електропостачання та поінформувати населення щодо ліквідації проблем, які виникають.

«А щоб не виникало таких проблем, потрібно вкладати кошти на реконструкцію та оновлення мережі. Але через приватну власність керівництво не сприяє якісному наданню послуг жителям та підприємствам, які функціонують у районі, – наголошує кандидат у депутати до Верховної Ради. – Прошу поінформувати представників об’єднаних територіальних громад Луцького району про реалізацію інвестиційної програми із будівництва, модернізації та реконструкції електричних мереж у Волинській області».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які, в звізду, зношені? Сім років падлюки викручували руки, поки мешканці своїм коштом електрифікували масив (Струмівка). То довідка не та, то план місцевості не такий, то «ванька» (умовний) на лікарняному... При тому заставили реконструювати «десятку» - то ніхрін@ вона не зношана. Обійшлося це все нам біля мільйона. Рес забрав собі «на баланс», бо інакше не можна. Зараз дозволяє по наших стовпах сунути інтернети, а нам - х@р без солі («ви ж лінію нам подарували» - дослівно) ще й гроші за електрику беруть. Відшкодування вартості ліній - нуль. Зараз літо - роботи багато. Взимку я почну мозги ВОЄ виносити
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні