Лучанам повідомили про скасування послуги з утримання будинків та прибудинкових територій

2
3
Лучанам повідомили про скасування послуги з утримання будинків та прибудинкових територій
На законодавчому рівні скасовано послугу з утримання будинків та прибудинкових територій. Відповідно до ст.5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», визначено нову класифікацію житловокомунальних послуг, згідно з якою житловою послугою є управління багатоквартирним будинком.

Про це повідили на сайті Луцької міської ради.

Співвласники будинків можуть самостійно за рішенням загальних зборів визначитися з прийняттям одного із способів управління будинком, а саме :

- Створення ОСББ;

- Самоуправління;

- Управління будинком через управителя (управляючу компанію).

Для визначення управителя створюється ініціативна група серед співвласників. До участі у загальних зборах запрошуються усі співвласники житлових та нежитлових приміщень. Ціна на житлову послугу з управління будинками є договірною.

Органи місцевого самоврядування наразі не мають повноважень щодо встановлення тарифів на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, а також встановлення цін на управління будинками.

Житлово – комунальні підприємства міста Луцька (ЖКП №2, ЖКП№3, ЖКП №7, ЖКП №11), а також Товариство МЖК і ЖЕК №8 ЖБК, основним видом економічної діяльності яких є господарювання за КВЕД 81.10 «комплексне обслуговування об’єктів» можуть брати участь у зборах співвласників, де запропонувати надання своїх послуг з управління будинками та подати на розгляд співвласників перелік послуг та розраховану (договірну) ціну та надалі укласти договір на надання послуг з управління будинком.

Під час проведення зборів (графік їх проведення в червні цього року доводиться до відома співвласників додатково) можна отримати додаткові роз'яснення та проект договору на управління будинком.

Співвласники можуть вибрати в якості управляючої компанії будь-яке житлово-комунальне підприємство міста, або приватну управляючу компанію чи фізичну особу-підприємця, що відповідає кваліфікаційним вимогам «менеджер-управитель житлових будинків».

У разі не ухвалення рішення про визначення управителя будинку співвласники можуть звернутися до органу місцевого самоврядування із письмовим колективним зверненням (або протоколом зборів) з проханням призначити управителя будинку на конкурсних засадах.

Лучан просять до 1 липня ухвалити рішення співвласників щодо способу управління будинком, позаяк житлово-комунальні підприємства надалі не будуть мати можливості надавати послуги з утримання житлових будинків.

Детальнішу інформацію можна дізнатися у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради ( телефон ДЖКГ для довідок : 773 160, та тел. керівників ЖКП №2 -263992, №3 -243372, №7 -252181, №11-737702 ).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцька місьа рада брехуни! Відповідно до Закону № 417 Луцька міська рада має право провести конкурс на визначення управителя без звернення мешканців.
Відповісти
Нарешті можна спокійно справити нужду в будь якому підїзді і навіть в Міській раді
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні