--> «Стадіон – так стадіон»: дебати між кандидатами у президенти таки можуть відбутися | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Стадіон – так стадіон»: дебати між кандидатами у президенти таки можуть відбутися

1
1
«Стадіон – так стадіон»: дебати між кандидатами у президенти таки можуть відбутися
Дебати між кандидатами у президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським можуть відбутися як на стадіоні, так і в студії «Суспільного телебачення». Для цього Центральна виборча комісія (ЦВК) перенесла початок дебатів на телеканалі «Суспільне» з 20:00 на 21:00 у п'ятницю, 19 квітня. На стадіоні НСК «Олімпійський» дебати мають розпочатися о 19:00.

Про це з посиланням на ЦВК повідомляє «Українська правда».

Відповідне рішення ЦВК ухвалила на засіданні у четвер, 18 квітня. Згідно з ним, офіційні дебати на «Суспільному» триватимуть з 21:00 до 22:00.

Таким чином, у кандидатів буде час, щоб встигнути доїхати в студію каналу після неофіційних дебатів на стадіоні «Олімпійський», які очікуються того ж дня з 19:00 до 20:00.

Як пояснили у прес-службі ЦВК, вони погодились трохи відкласти подію у зв’язку з існуючою загрозою, що дебати на стадіоні завадять дебатам на «Суспільному» і позбавлять їх «максимальної телевізійної аудиторії». А це, на думку комісії, порушить право виборців на доступ до інформації, потрібної для здійснення усвідомленого і вільного вибору.

Нагадаємо, Зеленський і Порошенко домовились провести дебати на «Олімпійському» 19 квітня з 19-ї до 20-ї години. В цей самий день з 20-ї до 21-ї години також мали відбутися офіційні дебати кандидатів у студії «Суспільного телебачення». Оскільки обидві події майже збігалися в часі, представник Порошенка у ЦВК попросив комісію внести зміни в положення про дебати на «Суспільному» і перенести час їх проведення так, щоб Президент встиг взяти участь у дебатах і на НСК «Олімпійський», і на телеканалі.

Раніше Зеленський закликав Порошенка провести дебати на стадіоні «Олімпійський», той погодився.

Порошенко запросив Зеленського на дебати на стадіоні 14 квітня о 14-й годині 14 хвилин, але той не прийшов.

Своєю чергою Зеленський наполягав, що дебати на «Олімпійському» мають розпочатися 19 квітня о 19-й годині. Тим часом в Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ) заяляли, що офіційні дебати мають відбуватися в їхній студії 19 квітня о 20-й годині.

Тепер, коли ЦВК перенесла дебати на «Суспільному» на 21:00, обидва кандидати матимуть час і змогу взяти участь у дискусії як на стадіоні, так і в студії НСТУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво !А навіщо 2 сцени мае бути.Що ,хтось чогось боіться?Може молодому кандидату у призиденти,запропонувати діючому кандидату обмінятися сценами на початку дебатів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні