Мешканці курортної зони на Волині матимуть новий розмір туристичного збору

0
3
Мешканці курортної зони на Волині матимуть новий розмір туристичного збору
Для волинян, котрі приймають відпочивальників, змінився розмір сплати туристичного збору.

Про це на засіданні колегії Шацької районної ради повідомила сільських та селищного голів начальниця Шацької державної податкової інспекції Світлана Сулік, - пише Район.Шацьк.

За її словами, на законодавчому рівні змінилося адміністрування податків та туристичного збору. Стосується це, в першу чергу, Шацької селищної, Світязької, Пульмівської та Пулемецької сільських рад.

З 1 січня 2019 року змінилося бюджетне законодавство, зокрема, внесені значні зміни в адмініструванні туристичного збору. Відповідно свої рішення треба переглянути і сільським радам, в яких визначити, хто віднині буде сплачувати туристичний збір та за якими ставками, котрі теж зазнали змін.

«Такі рішення потрібно приймати на сесіях, попередньо опрацювавши законодавство з юристами», - наголосила Світлана Сулік.

Зокрема, у законодавстві зазначено, що 2019 році туристичний збір не може перевищувати 20,86 грн за добу розміщення для українських туристів та 208,65 грн (близько 6,5 євро) для іноземних туристів. Конкретну ставку туристичного збору повинна визначити кожна окрема сільська, селищна, міська рада або рада об’єднаної територіальної громади для свого населеного пункту.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ще одна громада в селі на Волині оголосила про перехід до Православної церкви України
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні