Відомо, в чому підозрюють посадовців Волинської облради

0
9
Відомо, в чому підозрюють посадовців Волинської облради
Службовців КП «Волиньприродресурс» та виробничого кооперативу «Геолог» підозрюють у заниженні оцінки запасів бурштину.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду, текст якої складений 2018 року.

Нагадаємо, у четвер, 17 січня, на комунальному підприємстві «Волиньприродресурс» – обшуки. Приміщення КП «Волиньприродресурс» розташоване в будинку Волинської обласної ради на Київському майдані, 9 у Луцьку.

Цією ухвалою санкціонували вилучення документів.

Службовців двох підприємств підозрюють в тому, що вони занизили оцінку запасів бурштину на ділянці у Маневицькому районі, тому в результаті розмір офіційних платежів до держбюджету знижений з 600 мільйонів гривень до 37 мільйонів 900 тисяч гривень.

"У період 2016-2017 років службовими особами КП Волиньприродресурс та ВК Геолог внесено недостовірні дані до документів, які слугували підставою для надання вказаних дозволів, шляхом безпідставного зменшення реальних коефіцієнтів геолого-економічної оцінки запасів та ресурсів корисних копалин, що проводилась ВК Геолог..." – йдеться в ухвалі суду.

Ці порушення передбачені статтями 191 Кримінального кодексу (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та 366 (Службове підроблення).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Гроші на видобуток волинського бурштину дала фірма, яку пов’язують з Коломойським

До складу слідчої групи, яка розслідує провадження, входить слідчий Павло Чурсін, який очолює проведення обшуку в офісі КП «Волиньприродресурс» в приміщенні Волинської обласної ради у четвер, 17 січня.

Нагадаємо, в середу, 16 січня, керуючий справами Волинської обласної ради Дмитро Дубняк заявив, що нібито через те, що обласна рада самостійно перекроїла бюджет, Президент дав вказівку провести обшуки на комунальних підприємствах Волинської облради.
Заяву Дубняка розмістили на офіційному сайті Волинської обласної ради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Савченко про обшуки у Волинській облраді
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні