Гроші на видобуток волинського бурштину дала фірма, яку пов’язують з Коломойським

5
-8
Гроші на видобуток волинського бурштину дала фірма, яку пов’язують з Коломойським
Фірму, яка дала 62 мільйони гривень на дозволи для видобутку бурштину й торфу на Волині, журналісти пов'язують з групою «Приват» і олігархом Ігорем Коломойським.

Як розповів голова Волиньради Ігор Палиця на прес-конференції 7 вересня, гроші на дозволи КП Волиньприродресурс» вдалося отримати завдяки підтримці київського підприємства «Ізумруд», яке займається обробкою коштовного каміння.

«Прокуратура все знає. Підприємство отримало без відсотків. Без нічого. Без всяких зобов’язань попередню оплату за бурштин. Без кредитів», – каже голова облради.

Зі слів Ігоря Палиці, фірма дала попередню оплату, розраховуючи, що видобуток почнуть до 1 вересня і бурштин можна буде придбати за цінами, які були на цей момент.

«Я не вникав в ці договори. На це є Генпрокуратура, НАБУ. Вже давно скрізь пройшли обшуки. І з обласного бюджету ні копійки не пішло на це. І це правильно, що було сплачено цих 62 мільйони, тому що ми боремося за мільярди, десятки мільярдів», – зазначає Ігор Палиця.

«Далі ви будете писати, чиє це підприємство, чим воно займається, що, як буде. Пишіть що завгодно. Але ціль була досягнута. Обласний бюджет ні копійки не витратив на ці ліцензії. А комунальне підприємство не отримало ніяких зобов’язань», – продовжує голова Волиньради.

Тим не менше, Ігор Палиця наголосив, що він не має жодного стосунку до «Ізумруда».

«Я там не засновник і не маю нічого…», – заявив він.

Зауважимо, що в Києві існує ТОВ «Завод «Ізумруд», яке займається виробництвом ювелірних виробів, зі статутним капіталом розміром 87,8 мільйона гривень.

Як писала Деловая столица в жовтні 2014 року, до цього підприємства причетна група «Приват» і олігарх Ігор Коломойський, з яким Ігор Палиця перебуває в тісних бізнесових зв’язках.

У виданні з'ясували, що компанія належить дніпропетровському ТОВ «Морело», а воно, своєю чергою, «приватівським» офшорам Loranda Trading (Сент-Кіттс і Невіс) і Shevkonn Holdings (Британські Віргінські о-ви).

Нині підприємство очолює Володимир Овод, який свого часу працював в державній компанії «Укртранснафта», на яку довгий час мала вплив група «Приват».

Нагадаємо: на сесії 2 лютого голова Волиньради повідомив, що «Волиньприродресурс» отримав дозволи на видобуто бурштину та торфу на 20 років. Він зауважив, що за спецдозволи заплатили 62 мільйони гривень. Проте тоді Ігор Палиця не повідомив, хто дав ці гроші.

Василь БІДУН (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Безпроцентний аванс 62 мільйони дали підприємству в якому працює тільки одна особа, директор Столяр- банківський боржник.
Відповісти
А при чому тут коломойський до палиці?...
Відповісти
Смішно, Антоне, смішно...
Відповісти
Новым собственником "Изумру­да" тогда стала компания "Империя Комфорта". Эта фирма, заплатившая ФГИУ 35,9 млн грн., была основана днепропетровцем Евгением Кричевским. Ранее он занимал пост гендиректора компании "Оптима трейд" - нефтетрейдера, входящего в группу "Приват". А после завершения сделки связь нового хозяина "Изумруда" с одной из крупнейших ФПГ страны стала еще более очевидной. "Империя Комфорта" перевела приобретенный актив вместе с взятыми при покупке обязательствами новому владельцу - киевскому ООО "Завод "Изумруд". Данная компания, как выяснила "ДС", принадлежит днепропетровскому ООО "Морело", а оно, в свою очередь, "приватовским" оффшорам Loranda Trading (Сент-Китс и Не­вис) и Shevkonn Holdings (Бри­танские Виргинские о-ва).
Відповісти
І ще один олігарх буде наживатися на аолинському бурштину,задоабала ота олігархація.Так вся Украііна буде належати олігархам,може досить!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні