Як у Луцьку Президента України зустрічали. ФОТО

0
-10
Як у Луцьку Президента України зустрічали. ФОТО
Вівторок, 15 січня, о 10:00 год на Театральному майдані у Луцьку – десятки людей. Богослужіння за участю почесного патріарха Філарета та Президента України Петра Порошенка у луцькому Свято-Троїцькому соборі мало розпочатися об 11:30. Декілька сотень лучан зайняли місце в храмі задовго до їх візиту, решта – ті, хто не захотів тіснитися в соборі, однак мали бажання побачити Петра Олексійовича, чекали його на площі.



Нагадаємо, що Президент України мав приїхати на Волинь у п’ятницю, 11 січня. Однак пізніше повідомили, що візит глави держави переноситься на вівторок, 15 січня.

Об 11:22 до храму прибув почесний патріарх Православної церкви України Філарет, а за годину і Петро Порошенко.



Під час подячного молебню в Свято-Троїцькому соборі показали привезений із Стамбула Томос про автокефалію Православної церкви України, який підписали всі члени Синоду Вселенської патріархії.

У проповіді патріарх Філарет наголосив на тому, що українці понад 25 років чекали моменту, коли Вселенський Патріарх Варфоломій надасть Томос про автокефалію української церкви.



«…Ми будемо молитись на силу Бога, щоб він допоміг нам об’єднати українське православ’я. І ми обов’язково об’єднаємось, бо іншого шляху в українців немає…»

«Україна ніколи не завойовувала чужі території, вона стояла за збереження своєї рідної землі, а чужої вона не захоплювала. Україна, вона одна, яка віддала свою ядерну зброю, а була третьою державою світу по силі ядерної зброї. Це свідчить про те, що ми хочемо миру, ми не хочемо воювати, але за свою державу, за свою церкву життя віддамо. Тому і співаємо пісню: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Москва втратить свою силу, і перемога буде наша, українська», – промова патріарха Філарета у Луцьку


Після цього слово взяв Президент України:



«333 роки українська церква була під московським ярмом. Божою волею і Божим благословенням зараз це московське ярмо з українського народу, з українських православників, з української церкви – знято. Для чого? Для того, щоб ми всі могли радіти об’єднанню нашої української автокефальної помісної православної церкви».

Під час виступу Порошенко звернувся до митрополита Луцького та Волинського Михаїла. Він подякував владиці за гостинність у 2014 році, коли Петро Олексійович ще не був Президентом.

«Я дуже дякую вам за ту підтримку і молитву за Україну. Дякую за віру в Україну, любов до України, любов до Бога, єдність і мужність».

«Я хочу подякувати всім вам. Ви не є свідками процесу створення нашої церкви, ви є безпосередніми учасниками. Без вашої молитви цього б не сталося».



ЧИТАТИ ТАКОЖ: «У святій Софії я дивився на стелю і бачив зображення Божої Матері», – промова Президента у Луцьку

Закінчили богослужіння спільною колядкою «Нова радість стала». Після цього Президент вийшов до людей, які чекали його під стінами собору. Порошенко привітав усіх зі святами та попрямував до автомобіля.

Вже за декілька хвилин він дав інтерв’ю на «12 каналі» та сфотографувався з журналістами інтернет-видання «Волинь24».

До слова, інтерв’ю із Президентом України можна переглянути на «12 каналі» сьогодні, 15 січня, об 19:30 та 22:30.

Відвідав Порошенко також будинок культури в Ківерцях, а згодом побував і в Рожищі. Там на гаранта Конституції чекала величезна кількість людей. Ті, хто не помістився у будинку культури, переглядали зустріч з очільником держави на величезному екрані.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні