Втрати волинських захисників України у 2018 році

2
11
Втрати волинських захисників України у 2018 році
Інтернет-видання «Волинь24» пропонує згадати читачам воїнів, яких вдома не дочекалися батьки, дружини, діти, друзі… Їх уже не повернути. Лише сотні невеликих горбочків землі нагадуватимуть про волинських Героїв.

Ковельчанин старший сержант 71-го маневреного центру РЕР Анатолій Іллюх раптово помер у зоні АТО у Луганській області 15 квітня. У військовослужбовця залишилися дружина та син.



Під час відбиття атаки ворожої ДРГ на позиції ЗСУ між містами Золоте та Первомайськ 9 травня загинув житель Нововолинська, сержант 14-ї ОМБр Олег Пушкарук. Залишилися напівсиротами двоє синів, а також син від попереднього шлюбу.



На Волині 10 травня помер атовець Сергій Востріков, який воював у першому батальйоні Нацгвардії, був учасником Революції Гідності. Чоловік раніше переніс інсульт, наслідки якого, ймовірно, і стали причиною смерті.



Мешканець села Піски Горохівського району солдат 24-ї ОМБр Микола Вільчинський загинув 12 червня в районі селища Новгородське Донецької області. Куля снайпера пройшла навиліт нижче бронежилета, зачепивши життєво важливі органи. Ховали героя батьки, сестра, дружина та донька. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).



У Луцьку 14 червня на вулиці раптово помер учасник АТО Олександр Мар'юк з села Іванівка Рожищенського району. Очевидці стверджували, що чоловікові раптово стало зле.



Боєць 24-ї бригади з села Омельне, що у Ківерцівському районі, Андрій Волос 28 червня помер від кулі снайпера. Герой потрапив під обстіл поблизу окупованої Горлівки. На Волині його чекала вагітна дружина та хвора мати.



Після 6 днів у реанімації 11 липня помер лучанин, боєць батальйону «Волинь» Віталій Іванов. За попередньою причиною чоловік помер від цирозу печінки. У загиблого залишилися батьки, дружина та дев'ятирічна донька, а також старша сестра.



У Гаразджі Луцького району 8 серпня мати і брат отримали звістку, що втратили свого героя Андрія Єлістратова. Хлопець був у складі 14-ї ОМБр. Андрій загинув під час обстрілів, коли його автомобіль зупинився надати допомогу цивільним у місті Золотому Луганської області.



Від кулі снайпера 9 серпня під час чергування на спостережному посту ЗСУ в околицях Мар'їнки на Донеччині загинув старший сержант Сергій Цепух. У військовослужбовця 28-ї окремої механізованої бригади родом із селища Видерта, що на Камінь-Каширщині, залишилися батьки та брат. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).



Старший солдат 14-ї ОМБр з Володимира-Волинського Василь Крищук загинув від ворожої кулі, яка влучила у саме серце. 18 серпня він потрапив під обстріл диверсійної групи в околицях міста Золоте Луганської області. Оплакують героя мати, дружина та двоє синів.



Дружина, донька та син попрощались зі старшим лейтенантом 128-ї окремої механізованої бригади Георгієм Ольховським. Герой загинув 23 серпня поблизу села Старогнатівка на Приморському напрямку, отримавши ворожу кулю снайпера. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).



Солдат 14-ї ОМБр Сергій Зубрицький (Нагорний) 4 вересня у ОСС на Луганщині помер від серцевого нападу. Військовослужбовця залишилася оплакувати мати у рідному селі Старосілля Маневицького району.



На міському кладовищі Луцька, що поблизу села Гаразджа, 18 вересня на Алеї почесних поховань перепоховали тіло загиблого Юрія Лавренчука, який чотири роки вважався зниклим безвісти. Військовослужбовець 51-ї окремої механізованої бригади був родом із села Старосілля Маневицького району. Загинув під Ілловайськом. У нього залишилися мати, дружина і донька.



На Волині 14 жовтня від раку головного мозку помер Микола Куценко, боєць 51-ї ОМБр родом з Володимира-Волинського. У бійця залишилася двійня немовлят та дружина.



Через онкологічну хворобу помер офіцер 14-ї ОМБр Дмитро Ольшевський з Володимира-Волинського. Тривалий час хлопець служив у 51-й бригаді.



3 грудня у Луцьку помер ветеран АТО Максим Бабій.



Військовослужбовець 14-ї ОМБр, уродженець села Губин Локачинського району Максим Пасичнюк загинув від ворожої кулі снайпера у зоні ООС 6 листопада.



Уродженець села Велика Глуша Любешівського району, боєць 14-ї ОМБр Віктор Лахай загинув 25 листопада під час обстрілів у селі Катеринівка Луганської області. Військовослужбовця проводжали в останню путь мати, сестра і родина.



Щиро сподіваємося, що в наступному 2019 році волинські сім’ї не знатимуть втрат. Нехай Новий рік принесе мир у домівки кожного волинянина, а душам полеглих – вічний спокій.

Підготувала Олена ЯКОБЧУК («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де Сергій Цепух з с.Видерта К-Каширського району. якшо пишете то пишіть всіх а то батьки читають і нерозуміють за що помер їх син за те що через 4 місяць після смерті його героя забули шо він захищав нас і нашу сувереність.Виправте будь ласка інформацію майте повагу до ГЕРОЯ і його батьків(хоча це не вгамує біль втрати,але вони будуть знати що його пам'ятають ).
Відповісти
Дякуємо, що нагадали. Дописали. І Юрія Лавренюка згадали, який загинув під Іловайськом у 2015 році, а повернувся додому в труні у 2018-му (перепохований на міському кладовищі Луцька). Вічна слава героям! Вічна пам'ять!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні