Як не потрапити на гачок квартирних шахраїв. ВІДЕО

0
3
Як не потрапити на гачок квартирних шахраїв. ВІДЕО
Неіснуючі квартири за реальні гроші. Квартирне шахрайство набуло не аби якої популярності. І розвивається воно у всі регіонах України.

Постраждали від таких махінацій і дівчина Катерина. Вона шукала недорогу квартиру для оренди, поки шукала - збідніла на шість тисяч гривень. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

«Там пристойна була кімната, квартира. я погодилась. Він сказав, щоб скинути йому три тисячі. Я скинула на номер,який він сказав три тисячі. Потім він ввечері сказав, я наберу коли ми будемо виїжджати з Нововолинська. Він сказав, що він в Нововолинську живе», - розповіла постраждала Катерина Власік.

Досвідчені посередники розповідають, що це одна з найпопулярніших схем шахраїв. На сайтах нерухомості нерідко можна побачити оголошення про оренду квартир з хорошим ремонтом і задешево. Шахраї запевняють жертв, що черга на оглядини квартири уже велика. Щоб її обійти - половину вартості оренди просять переказати на картку, нібито як завдаток. Після того, як отримають гроші - зникають.

«Пізніше він до мене передзвонив, сказав скинути ще три тисячі. Він зараз якраз в нотаріуса, щоб завірити договір, скинути мені ті два чеки. Щоб я зразу підписалась і квартира буде моя. Через півтори години він сказав, що приїде машиною. Але так і не приїхав», - додала Катерина Власік.

Посередники запевняють, що віддавати орендну плату потрібно лише після того, як побачили вживу житло та документи на нього. Також із власником варто укласти договір про оренду житла. Його можна написати від руки, вказавши усі деталі проживання.

«Буквально сьогодні ми двох таких вичислили. У мене є їх номери телефонів, картки, куди я мала скинути їм півтори тисячі гривень. Тому що в них черга на дешеву квартиру» - повідомила посередниця Лариса Мусійчук.

За сім місяців 2018 року на Волині зареєстрували майже 500 випадків квартирних шахрайств, - зазначають у Головному управлінні Нацполіції. Відкрили 16 кримінальних проваджень. Найбільше скарг на фейкових орендодавців надійшло з Шацького району Волині.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні