Перехрестя-вбивця: як розслідують смертельну аварію на Чорновола

2
4
Перехрестя-вбивця: як розслідують смертельну аварію на Чорновола
Після смертельної аварії на перехресті вулиць Карпенка-Карого та Чорновола, у якій загинула лікарка, на вулиці таки хочуть встановити світлофор.

Нагадаємо, аварія, у якій постраждала одна жінка, а іншу - автівка збила насмерть, трапилась у березні цього року.

Обидві жертви аварії переходили дорогу поза пішохідним переходом. Одна з лікарок після автопригоди потрапила у лікарню, друга загинула на місці.

"Мама для мене була всім..."

Загиблою у аварії виявилась лікарка Валентина Новосад. У жінки в Україні родичів не було взагалі. З рідних - лише дочка, яка на сьогоднішній день живе за кордоном.

Дочка Інна Голосюк розповідає, що у неї, окрім власної доньки та мами, нікого більше не було, тому вона важко переживає таку втрату і навіть змушена відвідувати психолога.

"Вона ніколи для себе не жила, а лише для і заради когось. Я була всім для неї, її пацієнти і професія теж", - згадує про маму дочка Інна Голосюк.

Жінка розповідає, що приїжджала в Україну лише на похорон матері. А контролювати розслідування щодо водія, який здійснив аварію, мусила на відстані.



Так, Інна Голосюк сподівається на об'єктивне розслідування та справедливе покарання винних.

Читати також: "Хочу, щоб він сів": дочка лучанки, яку збили насмерть

"Пішоходи вискакують, як телята..."

За словами Інни Голосюк, після трагедії водій приходив на похорони її матері. Він запевняв, що не винен, а лікарки самі "вискочили" на дорогу.

"Він підходив на похоронах і повторяв, що він перевищив швидкість лише на 5 кілометрів, і просив прости його. Казав, що не хоче, щоб будь-хто з його сім'ї знав, що він приховує це. Я здивувалась, як можна таке приховати, як можна грати роль, що ніби все в порядку", - розповіла Інна Голосюк.

Пізніше ж водій навіть, за словаим Інни Голосюк, опублікував петицію з проханням поставити світлофор на перехресті вулиць Карпенка-Карого та Чорновола.

"Народ! Скажіть мені скільки ще мають гинути люди через недбальство, пофігізм, і так далі!!!!!! Давайте обладнаємо світлофорним регулюванням це довбане перехрестя доріг вулиці Задворецька - вул. Карпенка-Карого-вул. - Чорновола. Це перехрестя - аварійно небезпечне", - йдеться у петиції.



"Пішоходи вискакують, як телята, нехтуючи правилами дорожнього руху. І тільки через це на цьому перехресті часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди, - написав він.

"Претензій до водія не маю..."

Поки Інна Голосюк намагалась домогтися справедливого покарання водія, родичі іншої постраждалої претензій до нього не мають. Адже той оплатив жінці лікування.

За словами сина потерпілої в аварії, жінка наразі вже прийшла до тями, її життю та здоров'ю нічого не загрожує.

На питання про те, чи знає він про якісь деталі аварії, чоловік відповів:

"Мені водій все розказав, і от мама дещо памятає, наприклад, те, що вони поза пішодним переходом дорогу переходили".



"Вона достеменно не пам'ятає, що тоді трапилося. Каже, почали переходити вулицю: спалах, фари і все... і вже в лікарні", - додав чоловік.

"Він швидко зник з горизонту..."

На місці аварії того вечора було чимало свідків. Водії, які поверталися додому, пішоходи - лікарі, які тоді йшли з конференції.

Так, навіть один зі свідків зафіксував автівку водія, що скоїв аварію, на свій відеореєстратор.

"Я побачив тільки як авто, яке збило жінок, дуже стрімко почало рухатися на перехресті ще до аварії. Відповідно, воно навіть створило аварійну ситуацію, бо автомобілі, які рухаються прямо, мали якось у відповідну смугу перемістися. Здивувало, що той водій дуже швидко зник з горизонту", - розповідає свідок аварії Дмитро Лавренюк.

"Я часто їжджу тією дорогою. Я знаю, що вже не одна петиція була в інтернерті, для того, щоб зробити це перехрестя регульованим. Якось його потрібно врегулювати. Адже часто там багато небезпечних моментів виникає, дуже погана там розв'язка. Часто дуже великі черги формуються", - додав він.

Натомість наразі, за словами дочки загиблої Валентини Новосад Інни Голосюк, вона чекає на результати експеременту, який поліція проводить повторно. А вже тоді справу зможуть передати до суду й ця інстанція буде з'ясовувати винен водій чи ні.

Чи з'явиться світлофор?

Аварія, яка трапилась у березні на цьому відрізку дороги, на жаль, не перша. На це перехрестя не один раз жалілися самі водії, які стверджували, що цю ділянку дороги варто зробити регульованою.

Деякі з автомобілістів, в тому числі й водій, який збив двох лікарок, навіть писали петиції з проханням встановити світлофор на аварійному перехресті.



З таким самим проханням до міської влади неодноразово зверталися й патрульні поліцейські.

Так, за статистикою управління патрульної поліції у Волинській області на перехресті вулиць Карпенка-Карого - Чорновола трапилося дві аварії, у яких ніхто не постраждав. Однак уже в 2018 році така статистика значно зросла. На цій же ділянці дороги сталося чотири аварії, з яких три - з потерпілими, а одна - смертельна.

"Дана ділянка дороги не є місцем концентрації ДТП, однак потребує встановлення світлофорного об'єкта задля покращення безпеки й урегулювання дорожнього руху", - зазначили поліцейські.

Чергова петиція з приводу встановлення світлофора, яку за словами Інни Голосюк, написав сам водій, таки зібрала необхідну кількість голосів. І влада навіть дала свою відповідь.

Так, у документі йдеться про те, що світлофор встановлять вже цього року.

Зокрема, на початку травня з'явилась інформація про те, що на встановлення світлофора виділять більше півтора мільйона гривень.

Підготувала Аліна БЕКЕРУК (для Волинь24)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Дана ділянка дороги не є місцем концентрації ДТП, однак потребує встановлення світлофорного об'єкта задля покращення безпеки й урегулювання дорожнього руху" ???
ТА ТАМ БУВАЄ ЗА ДЕНЬ ДЕКІЛЬКА ДТП, ЧОМУ ВСІ ТІ ТРУТНІ ЩО ЖИВУТЬ ЗА РАХУНОК ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ ВВАЖАЮТЬ ЇХ БИДЛОМ, ЯКОМУ МОЖНА ВІШАТИ ЛОКШИНУ НА ВУХА?
Відповісти
Цікаво в попередній публікації Інна казала ВОДІЙ НАВІТЬ ВИБАЧЕННЯ НЕ ПОПРОСИВ. А ТУТ каже що просив вибачення. Щось та Інна приховує. Цікаво а чому ніхто не каже що на конференції лікарі вживали алкоголь...Цікаво який стан був їхній.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні