Чоловік втрачає самоповагу, коли жінка більше заробляє, - луцький психолог

0
6
Чоловік втрачає самоповагу, коли жінка більше заробляє, - луцький психолог
Луцький сімейний психолог Ольга Магеровська розповіла, що чоловіки можуть втратити самоповагу, якщо дружина має вищу зарплатню.

«У випадку, коли заробітки дружини значно вищі, чоловік зіштовхується з низкою стереотипів. Через це він може почати втрачати самоповагу та тривожитися, особливо якщо дружина постійно нагадує про те, «хто у домі хазяїн», - розповідає вона у інтерв'ю ІА Волинські новини.

Як зазначає психолог, це пов'язано із тим, що в суспільстві поширене традиційне поняття сім'ї. Тобто, коли чоловік є "годувальником".

«Як результат – погіршення відносин в парі та в інтимних стосунках», - підкреслює Ольга Магеровська.

А також додає - є сім’ї, де живуть за принципом: «якщо в тебе це виходить краще, тоді займайся цим ти».

«Якщо ж повернутися до запитання, чи готові чоловіки зараз взяти «жіночі» обов’язки на себе, то останні роки я помічаю, що у великих містах досить поширено, коли в декретну відпустку йде той, хто менше заробляє, оскільки це більш вигідно для фінансового становища сім’ї», - резюмує психолог.
Теги: гроші, сім'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні