У Луцьку молились біля чудотворної ікони Божої Матері. ФОТО

9
8
У Луцьку молились біля чудотворної ікони Божої Матері. ФОТО
У Луцьку відбулася проща вірних Української Греко-Католицької Церкви Луцького екзархату до Холмської чудотворної ікони Божої Матері, яку очолив владика Йосафат (Говера).

Проща до ікони відбулася у неділю, 6 травня, - повідомили на сайті Луцького монастиря Святого Василія Великого.

Уже вчетверте Пресвята Богородиця об’єднює у прощі християн із різних куточків Волині і Полісся.

Біля Чудотворної ікони було відслужено молебень до Пресвятої Богородиці у супроводі хору «Цариці Миру» Луцького монастиря Святого Василія Великого. Владика Йосафат під час проповіді наголосив про велику силу віри, яка не потребує доказів, а також — про цінність Холмської ікони на нашій рідній землі, її тисячолітню історію та про дар особливої опіки Пресвятої Богородиці.

Після молебню луцький екзарх подякував отцям-деканам, настоятелям монастирів, священикам, монахам та монахиням, усім вірним за спільну молитву, а також — особливому гостю на території Волині — о.Андреасу Тірмаєру — засновнику та багатолітньому ректору семінарії у м.Ейхштат, Німеччина.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А скільки пробуде тут ікона?
Відповісти
Ікона постійно перебуває в нашому музеї Волинської ікони
Відповісти
Перша Заповідь
Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене.

Що це означає?

Відповідь:
Першою заповіддю Господь Бог указує людині на Самого Себе і спонукає нас шанувати Його - єдиного істинного Бога. Ми повинні боятися і любити Бога та довіряти Йому понад усе.
Відповісти
Друга Заповідь
Не роби собі кумира і всякої подоби з того, що на небі вгорі, або на землі внизу, і що у воді під землею: не поклоняйся їм і не служи їм.

Що це означає?

Відповідь:
Другою заповіддю Господь Бог забороняє ідолопоклонство, тобто забороняє робити собі для шанування кумирів або ідолів, або шанувати подобу чи зображення того, що ми бачимо на небі (Сонця, Місяця, зірок), і що знаходиться на землі (рослин, тварин, людей), або знаходиться у водах (риб).
Відповісти
Звідки привезли? Вона ж у Луцьку зберігається, в музеї!!!! Хто ще про це не ЗНАЄ?
Відповісти
а на фото гляньте. вона і є в музеї.
Відповісти
111 тобі повага, язичникам про це не доходить!!!
Відповісти
Лучанин 99, якби люди хоч раз прочитали в своєму житті Біблію ...
Відповісти
А чим ікона відрізняється від ідола,тільки не розказуйте що це "образ", ідола теж можна назвати "образ" так само і ікону можна " ідолом" назвати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні