Новини

Як почувають себе луцькі лікарі, в яких виявили коронавірус

Розповіли про стан восьми медиків Луцької міської клінічної лікарні, в яких в середу, 1 квітня, виявили коронавірусну інфекцію.

Про це говорили в четвер, 2 квітня, на брифінгу у Волинській ОДА.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що стан усіх медпрацівників лікарні – задовільний.

«У нас на сьогодні є дуже багато різних чуток, пліток, фейків і всього, чого ми очікували, чи не очікували. Хочу заявити, що всі лікарі, які захворіли на дану хвилину, почувають себе добре. У всіх стан задовільний. У деяких немає навіть зовнішніх ознак, але тести позитивні. Усі, хто добавилися в останню добу, обстежувалися з профілактичною метою», – сказала Щербак.

Тетяна Щербак наголосила, що на даний момент в Луцькій міській клінічній лікарні локалізована інфекція.

«Усі лікарі почуваються дуже добре. Не можу сказати, що вони здорові, але їхній стан не критичний, він задовільний», – додала вона.

Нагадаємо, що в середу, 1 квітня, повідомили, що виявили позитивні результати ПЛР на COVID-19 у 4 працівників Луцької міської клінічної лікарні.

Коронавірусною інфекцією захворіли працівники відділення інтенсивної терапії. Серед інфікованих працівників – лікар та медсестри. Вони 1979, 1994, 1995 та 1996 років народження.

Ввечері цього ж дня стало відомо, що коронавірусну інфекцію виявили ще в трьох медичних працівників Луцької міської клінічної лікарні.

Усі вони з того ж відділення, в якому працюють лікар і 3 медсестри, в яких коронавірус підтвердився рано вранці 1 квітня. Відтак серед працівників луцької лікарні – вже 8 хворих на коронавірус.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинська ОДА, прикриваючи інфіковану Духневич, порушила закон, – юрист

Зазначимо, що першою на коронавірус в Луцькій міській клінічній лікарні захворіла очільниця медзакладу Лариса Духневич. Перший її тест показав негативний результат, тож кілька днів лікарка провела у реанімації міської лікарні. Після підтведження її діагнозу посадовицю перевели до інфекційної лікарні, а медиків, які з нею працювали, ізолювали. Згодом їхні аналізи не показали інфекції.

Оприлюднила вона цю інформацію вже після того, як про її хворобу говорило все місто і наростало суспільне збурення. За власним зізнанням, відчувши недомагання, пані Духневич лягла до реанімаційного відділення міської («своєї») лікарні і пролежала там три дні, лише 25 березня перевелася до інфекційної лікарні, до якої мала б звернутися із самого початку.

Говорили, що головний лікар повернулася з приватної поїздки з-за кордону і замість того, аби побути належний термін у самоізоляції, пішла на роботу.

Сама ж медик заперечувала цей факт і висловлювала припущення, що заразитися вона могла, оглядаючи хворого з підозрою на коронавірус. Однак інформації про цього хворого в офіційній звітності даних про нього не було.