Скоро в Україні можна буде купити іномарки з Канади

4
-2
Скоро в Україні можна буде купити іномарки з Канади
З першого серпня набуває чинності угода про Зону вільної торгівлі (далі ЗВТ, - прим. ред.) між Україною та Канадою.

Після чого наступає повна лібералізація у торгівлі між країнами, - пишуть 20 хвилин.

Зокрема угода передбачає негайне звільнення від мита 99,9% товарів, в тому числі автомобілів.

Як зазначено в угоді ЗВТ, перехідні періоди до повної лібералізації різні у кожній групі товарів.

Зокрема, протягом 3-х років будуть скасовані ввізні мита для будматеріалів, інструментів, промислового обладнання та частини літальних апаратів тощо.

Протягом 5-ти років для електроапаратури, мотоциклів, причепів, водних суден, фотокамер тощо.

Протягом 7-ми років для автомобілів, тракторів та запчастини до них.

Про те, що відчутні позитивні зміни скоро будуть на автомобільному ринку України, прогнозує генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

- Будь-яке посилення чи послаблення мита, сильно впливає на бізнес та ринок в цілому, - коментує для “20 хвилин” Олег Назаренко.

- На сьогодні в Україну вже є імпорт автомобілів з ЄС, Росії, Китаю, Кореї та Японії. Також чимало завозять авто з-за океану. Якщо скасують мито, то звичайно канадськими автомобілями ураїнський ринок не “засиплять”, однак по факту їх стане значно більше.

Зміниться сам принцип ввезення автомобілів на територію України, продовжує він. До прикладу, сьогодні в основному з ЄС та Росії ввозяться автомобілі фізичні особи, а з Китаю, Кореї та Японії - юридичні особи.

- Після скасування мита, більше автомобілів почнуть імпортувати юридичні особи, - наголошує пан Назаренко.

- Оскільки фізичній особі набагато важче придбати автомобіль десь на аукціоні в Канаді та замовити місце на кораблі аби доставити авто в Укарїну. Однак, якщо юридична особа замовляє 300-400, а то і більше автомбілів, то їй набагато легше замовити палубу на кораблі. Більше того, дешевша буде доставка в розрахунку на один автомобліь. Але не потрібно говорити, що це буде якась сенсація. Все таки, переважна більшість автомобілів через дорогу доставку й іншу систему серитифікації будуть доставлятися з ЄС та Росії.

Фахівець наводить приклад й каже, що формально для того, аби ввезти авто з Канади в ЄС необхідно змінити світлотехніку, ремені безпеки і скла. Оскільки з-за океаном не проводять такі євро випробування, як: "колор ідентіфікейшн" і "удар головою пасажира при аварії", - а це все додаткові витрати.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну-ну :) Коли це щось добре робилось для людей - ніколи і це "безмито" чергове підтвердження. Чому не пишуть, що за авто і які моделі підпадають під цю дію ЗВТ? А там дуже обмежений модельний ряд і вибір авто дуже малий и це буде лише на 10-15 % дешевше! Все для людей :)))
Відповісти
Волиняка - ви справжній типовий "українець". Що не зроби - все рівно - погано.
Відповісти
Якщо робити аби що і навпроти ставити галочку, що зроблено то так, а слабо для авто з Європи мито відмінити? :))) Кого ви тут лікуєте і якусь фіг... за досягнення видаєте, не набридло над людьми знущатись?!
Відповісти
Все робиться для того щоб остаточно і безповоротно вбити національного виробника...........Не будуються нові сучасні підприємтсва, не модернізуються старі, - тільки завозиться готовий товар по скажених цінах За це скакали - в угоді про Асоціацію так і написано, але ж читати ніхто не хотів - хотіли скакати і горлати.. Тепер жеріть що вискакали - хоч подавіться..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні