--> Україна знову наростила державний борг | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна знову наростила державний борг

1
2
Україна знову наростила державний борг
Сукупний державний (прямий) і гарантований державою борг України в лютому 2017 року зріс до 1,941 трлн грн або на 71,76 млрд дол.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Міністерства фінансів, - пише Захід.НЕТ.

Згідно з повідомленням, державний борг до кінця лютого становив 1,666 трлн грн або 61,58 млрд дол., у тому числі зовнішній – 977,64 млрд грн або 36,14 млрд дол. Гарантований державою борг становив 275,43 млрд грн або 10,18 млрд дол., у тому числі зовнішній – 256,32 млрд грн або 9,47 млрд дол.

«Протягом січня-лютого 2017 року сума державного і гарантованого державою боргу України збільшилася в гривневому еквіваленті на 11,60 млрд грн, при цьому в доларовому еквіваленті державний і гарантований державою борг збільшився на 0,79 млрд дол», - підкреслюється в повідомленні.

Як пояснили в Мінфіні, основною причиною таких змін є здійснення фінансування державного бюджету за рахунок державних запозичень, капіталізація ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України», ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПАТ КБ «ПриватБанк».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли промисловість валиться і жити на одні кредити то це не дивно!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні