Ціна дерибану: скільки лучани втратили разом із землею. ВІДЕО

0
-34
Ціна дерибану: скільки лучани втратили разом із землею. ВІДЕО
Щонайменше мільйон доларів лучани втратили через те, що депутати «за дякую» віддали підприємцям п’ять земельних ділянок.

Про це розповів екс-заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко під час круглого столу громадської організації «Волинський Центр Розвитку Урядування» у вівторок, 6 березня.

Зі слів експерта, земельні ділянки, які «роздерибанили» депутати, могли б принести у міський бюджет чималу суму грошей.

Йдеться про ділянки на вулиці Рівненській, 119 (1,9 гектара), Вороніхіна, 37 (0,37 гектара), які віддали забудовнику «Житловий квартал» під час останньої сесії, а також про ділянки на вулицях Рівненській, 4 (0,36 гектара), Глушець, 55 (0,45 гектара) та Лесі Українки (0,1 гектара навпроти колишнього пам’ятника Бойку).



Григоренко каже, що представники «Волинського ЦРУ» звернулися до керівника Волинського агентства нерухомості Лариси Мусійчук, аби вона оцінила вартість цих ділянок, а відповідно й те, скільки втратили жителі міста.

Загальна площа вільної від нерухомості землі (до прикладу, частину ділянки на вулиці Рівненській, 119 займають теплиці), яку останнім часом обранці громади безплатно віддали підприємцям – близько двох гектарів. Її вартість, за оцінками експерта, перевищує мільйон доларів.

Та це, каже громадський активіст, за найскромнішими підрахунками, адже загальна площа, а відтак і вартість землі, яка не пішла з молотка, а була «подарована» значно більша.

«За ці гроші можна було добудувати 27-му школу, або ж придбати 50 квартир для учасників АТО, або ж відремонтувати 18 дворових територій. Крім того пані Мусійчук сказала, що є забудовники, які хоч завтра купили б ті ділянки…», - розповів Григоренко.

Він додав, що експерти «Волинського ЦРУ» разом з депутатами та активістами намагатимуться повернути ці землі у міську комунальну власність через суд.

«Ці ділянки треба виставити на аукціон, а гроші спрямувати на розвиток Луцька», - додав екс-заступник міського голови.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-34

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні