У селі на Волині ростуть велетенські дуби

0
9
У селі на Волині ростуть велетенські дуби
У селі Городище Ківерцівського району зростають три дуби-велетні, вік яких - 600-800 років. Ідеться про ботанічну пам’ятку природи місцевого значення «Городищенські дуби».

Про це ідеться у Фейсбуці на сторінці "Доброволець - екстремальні зимові туристичні змагання".

Повідомляється, що могутні дерева ростуть на залишках старослов’янського валу (пам’ятка археології ХІ століття), який захищав старовинне городище.

Дуби мають діаметри 1,7 м і 1,6 м, 2,1 м, висота - 30-35 м та обхватом стовбурів - 6,4 м і 5,4 м, 7,1 м відповідно.

Городище з оборонним валом, на якому ростуть давні дуби, знаходиться на південній околиці села. Минулого століття городище було частково зруйноване (північну частину розібрали на будівництво доріг, будинків). Периметр близько 200 м, середня висота приблизно 4 м.

З історичних джерел відомо, що люди тут проживали ще в добу палеоліту, поблизу села знаходяться залишки городища і селища давньоруських часів (Х-ХІІІ ст.).

За переказами людей, під цими дубами за козацької доби було поселення козаків. А за метрів 150 від валу існував курган з козацькою могилою. Але господарюванням в радянські часи був зруйнований.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні