--> Біля Черкас браконьєр піймав 140-кілограмового сома | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Біля Черкас браконьєр піймав 140-кілограмового сома

4
8
Біля Черкас браконьєр піймав 140-кілограмового сома
Українець упіймав 140-кілограмового сома: знімок із рибиною опублікував у соціальній мережі товариш рибалки.

А пiдпис Анатолія Макаренка такий: "Учора під Черкасами. Підводне полювання. Сом 140 кілограмів", - пише Експрес.

Декого вразили розміри сома і вправність рибалки, а дехто категорично осудив такий "геройський трофей", мовляв, ловити сомів узимку заборонено законом.

"Це поширений вид браконьєрства, - каже Василь Олійник, голова обласного товариства мисливців і рибалок. - Упіймати таку рибину на вудку неможливо, їх ловлять під водою спеціальними гаками. Не завжди вдається витягти сома відразу, тож унаслідок процесу залишається чимало поранених рибин, які потім просто гинуть. Я вже не кажу про те, що ловити сома взимку взагалі заборонено. Коли у водоймах знижується температура, риби перебираються у зимувальні ями - заглибини на дні річок і озер, стають менш активними. Щоби захистити їх, із 1 листопада і по 10 березня в Україні діє заборона на вилов риби в зимувальних ямах. За таке грубе порушення правил рибальства накладається штраф у розмірі від 340 до 680 гривень із конфіскацією усіх знарядь і засобів риболовлі. Крім того, нараховується штраф за кожну рибину, незалежно від її ваги. За сома - це 25 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або ж 425 гривень".

До слова, за вагою можна вирахувати вік сома. У 12 років ця риба важить приблизно 32 кілограми, потім інтенсивність росту знижується. Надалі сом набирає не більш як один кілограм у рiк. Тобто, якщо цей "трофей" важить 140 кілограмів, то йому приблизно 60-70 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Этому Олейнику, нужно в голову гвоздь вставить, что бы понимал что говорит, и отвечал за слова, сказаные на всю страну. Нигде не прописано ничего отдельно про сома, то что человек взял этого сома на зимовальной яме, не доказуемо а по мимо поописаных ям, есть еще большая акватория, и плюс ко всему нужно понимать, что подобные экземпляры уже не могут приносить потомство. Лучше бы обратили внимание на реальных браконьеров, которым сами же дают "зеленую"
Відповісти
Сом приносить потомство до кінця своїх днів, умнік. Ти теж такий самий, тому і захищаєш браконьєра. О цій порі року такий сом буває ТІЛЬКИ на зимовальних ямах. "Доказів" не потрібно. Потрібна совість. Дуже просто витягти нерухомого спячого сома взимку. Це не рибак, це вурдалак! Розвелося вас дайверів, вибиваєте все що бачите. Голодний? Продай гідрокостюм, та купи собі щось їсти.
Відповісти
Підтримую!
Відповісти
Нормальна рибалка!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні