На Волині за тиждень - 20 випадків браконьєрства риби

0
1
На Волині за тиждень - 20 випадків браконьєрства риби
У період з 22 лютого по 1 березня 2021 року державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля проведено 8 рибоохоронних рейдів та викрито 20 порушень природоохоронного законодавства, з яких 4 – грубі (за ч. 4 ст. 85 КУпАП). Також складено 20 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Крім цього, оформлено 2 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині, пише Волинь.юа.

«За даний період на порушників накладено 714 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 3 094 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 3 кг водних біоресурсів. Також вилучено 2 од. заборонених знарядь лову та ще 3 од. – за актами безгосподарського майна», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.
Для прикладу, 26 лютого державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили спільний рибоохоронний рейд з поліцейськими офіцерами територіальних громад Луцького району Волинської області.

Близько 6 ранку викрито трьох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову, не передбаченим Правилами рибальства. Порушники добули 3 кг риби: 9 екз. щук та 2 екз. окуня. Нараховано шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів риб, на суму 3 094 грн. Інцидент стався на водному об’єкті, поблизу с. Михлин Городищенської ТГ Луцького району.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонене знаряддя лову вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні