На Волині – музейний скандал: у депутатів вимагатимуть повернути багаторічного директора. ФОТО

12
8
На Волині – музейний скандал: у депутатів вимагатимуть повернути багаторічного директора. ФОТО
Працівники Волинського краєзнавчого музею не задоволені рішенням депутатів Волинської обласної ради не продовжувати контракт із директором музею Анатолієм Силюком та вимагатимуть обранців громади переглянути це рішення.

Про це йшлося на зборах трудового колективу 14 лютого, - повідомляє ВолиньPost.

Колектив вирішив зібратися, адже під час останньої сесії Волиньради депутатський корпус відмовився продовжувати роботу із Анатолієм Силюком у ролі директора.

У музеї ж запевняють: керівник має великий авторитет та зробив величезний внесок у розвиток музейної справи на Волині.

На збори прибуло понад 70 людей, серед яких представники різних обласних музеїв.

Заступник директора із наукової роботи Євгенія Ковальчук зауважила, що, крім Волині, жодна область України не може похвалитися тим, що за час Незалежності відкрили 4 музеї на території регіону. Це все сталося зокрема й завдяки Анатолієві Силюку. Йдеться й про наповнення музею новим сенсом, розширення колекції, яку той демонстрував у своїй програмі розвитку музею на 2018-2020 роки. Тож досвідчений керівник може ще дуже багато зробити для музейної справи.

Голова профспілки Рита Наїдко зауважила, що Силюк попрацював у музеї 36 років, за які розвинув та перетворив музей у потужний науково-дослідний центр. Директор музею визнаний на всеукраїнському рівні: він є лауреатом премії імені Дмитра Яворницького, регіональної премії за відродження Волині, обласних премій Миколи Куделі, заслуженим працівником культури тощо. Відтак, вона зауважила, що треба зробити все, аби влада прислухалася до думки колективу та переглянула питання про призначення Силюка.

«Це людина унікальна. Якби ми всі так працювали на розбудову держави, як він, наша держава була б кращою і передовою серед інших держав», - додала Нагідко.

Опісля колишній депутат Верховної Ради Андрій Бондарчук зауважив, що йдеться не про захист однієї особи, а про захист цілої краєзнавчої системи.

«Проблема, що кадрові висновки роблять без вивчення її заслуг та вкладу у справу, тим самим наносячи їй шкоду. Ми зустрілися із проявом такої дефектної системи затвердження кадрів», - зазначив Бондарчук. Мовляв, кандидатуру Силюка підтримали колективи й люди, які знають і цінують його роботу. Голосували ж депутати - люди, які точно не знають музейної роботи. Окрім того, Силюку не висловлювали жодних претензій, тож чому так проголосували депутати - не зрозуміло.

Директор Луцького художнього музею Зоя Навроцька розповіла, що ефективність роботи відділів залежить від керівника. Тож те, що музей знають і цінують – це результат роботи і директора музею, адже художній музей є відділом Волинського обласного краєзнавчого музею.

Звільнення Силюка незрозуміле, тож, можливо, воно просто комусь вигідне.

«Рішення некомпетентне і ще раз доводить, які депутати далекі від музею», - додала Навроцька. Результат голосування вона назвала злочинним, бо він аж ніяк не йде на користь музею.

Читати також: «Це особиста образа», - волинські музейники вимагають пояснень від депутатів

Висловитися на підтримку Силюка бажали ще низка музейників та журналіст Валерій Мельник. Останній назвав звільнення директора «плювком». Людина, яка зробила стільки для розвитку музейної справи, мусить дістати визнання, вважає журналіст.

Тож він запропонував звернутися до ОДА і прохати подання Силюка на присвоєння ордену «За заслуги» ІІІ ступеня.

Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що фракція БПП звернеться до облради, аби сесія переглянула питання щодо призначення Силюка на посаді.

Зрештою, присутнім продемонстрували підписні листи від 18 установ культури, які надійшли до музею. Їх долучать до резолюції, яку направлять у Волиньраду. Так, волинські краєзнавці вимагатимуть перегляду рішення щодо директора краєзнавчого музею та позитивного рішення на користь його призначення.

Нагадаємо, під час зборів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк потрапив до лікарні із гіпертонічним кризом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Народні обранці, очевидно, помітили, що п. Силюк забув табличку ділення...
Відповісти
УКРОП і Ко. вже меж не бачать!!! :(
Відповісти
У залі одні пенсіонери а де молодь на заробітках? Це ж ви пенсіонери і нищите Україну. Перетворили музей в Будинок престарілих знищивши ціле покоління молоді.
Відповісти
А. Силюка треба лишити щоб він підготував собі заміну. Музей перетворився у Будинок пристарілих бабів, робота котрих звелася до нарізання сиру на фуршети. а не до наукової роботи, звільняють молодих креативних людей бачать у них загрозу свого болота. Реформи на часі.
Відповісти
А ви були на тих фуршетах, докази маєте, чи аби так - бла-бла-тополя? :)
Відповісти
так, були :) А ви ще не були? Вам не наливали?
Відповісти
Взагалі уся наші контори культури зверху до низу це заповідники неляканих совків, болото жабів, а її "авторитети" просто мамонти. Люди ідіть на пенсію ви уже антикваріат і тормоз прогресу. Невже молодь має чекати вашого фізичного кінця.
Відповісти
В тому музуї сидять нафталінні печериці, які не мають поняття про методи функціонування музеїв у 21 сторіччі. А молодих, креативних, ініціативних працівників "виживають" . А тепер шановний пан Силюк має те ж саме, що сам робив із перспективною молоддю. Його відфутболили! Пенсіонер із гіпертонічним кризом нехай лікується, видужує і насолоджується життям на пенсії
Відповісти
спеціалісти- магістри, або в польші на роботах або в епіцентрі на касі, вот така гордість. тиск в нього піднявся, вже бачу як менеджер солідної компанії каже не звільняйте мене а то тиск скаче =)))
Відповісти
Подивіться хто сидить в залі - одні пенсіонери з орденами котрі ненавидять молодь
Відповісти
Так, так це про тебе стара жирна клуша...
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-kvitni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/prognoz-pogody/pogoda-na-gruden-2018-roku-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/prognoz-pogody/pogoda-na-misyac-sichen-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/misyachnij-kalendar-strizhok-na-kviten-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/buxgalterskij-kalendar-na-traven-2017-roku-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні