--> У луцький басейн «благодійно» постачають сумнівні хімікати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У луцький басейн «благодійно» постачають сумнівні хімікати

1
0
У луцький басейн «благодійно» постачають сумнівні хімікати
У луцький центральний басейн хімікати для знезараження води постачає підприємство, яке не вигравало тендер.

А їх якість не підтверджена документами, - пише «ВолиньPost».

ТЕНДЕР ГОТУВАЛИ ПІД КОНКРЕТНУ ФІРМУ


Перший тендер із закупівлі хімікатів для хлорування та знезараження води у луцькій мерії оголосили у лютому 2017 року, однак він не відбувся. Колишній заступник міського голови Юрій Моклиця заявляв про те, що тендер готували під конкретну фірму - "Волиньхімконтроль".

Остання запропонувала найвищу ціну – 360 тисяч гривень. Натомість інші підприємства запропонували дешевші хімікати, клас яких до того ж більше підходить для знезараження води у басейнах.

Через розголос тендер довелось відмінити.

Навесні, коли остаточно змінилась влада у місті, оголосили новий тендер.

Цього разу вирішили закупити 2400 літрів концентрованого гіпохлориту натрію 10% з 4-м класом безпеки. Марку не уточняли.

Вартість закупівлі - до 231 тисячі гривень. Участь у повторно оголошеному тендері взяло 3 компанії: ТОВ «Владаеко», яке запропонувало поставити реагенти за 69,9 тисяч гривень, ТОВ «Дезсистема» - за 70 тисяч і ТОВ «Компанія «Хлортехвод» - за 80 тисяч гривень.

В результаті, переможцем визнали таки ТОВ «Владаеко», з яким 27 червня й уклали договір. Так, згідно з додатком, прописали помісячний графік поставки хімічних речовин до кінця 2017 року.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Мені зразу сказали: все домовлено», - директор київської фірми про тендер у луцькому басейні

ПОСТАЧАЄ ХІМІКАТИ ФІРМА, ЯКА НЕ БРАЛА УЧАСТІ У ТЕНДЕРІ

Наяву ж ситуація склалася дещо інакше. У відповіді заступника луцького мера Костянтина Петрочука на запит журналістів зазначено, що «ВладаЕко», згідно тендерного договору, надало засобів для знезараження води тільки на 8,8 тисяч гривень.

Натомість з початку навчального року та надалі у басейн хімречовини постачало ТОВ «Волиньхімконтроль», яке навіть не брало участі в тендері.

Виявилось, що з 2 по 14 вересня в басейн здійснили три поставки хімречовин від фірми «Волиньхімконтроль». І що цікаво - цілком безкоштовно, у вигляді благодійної допомоги.

Та вже з листопада 2017 року благодійність стала платною – за 3 поставки гіпохлориту підприємству сплатили 12 000 гривень. З 16 листопада басейн знову почав отримувати благодійну допомогу у вигляді засобів для знезараження води - тепер хімречовини для луцького басейну зголосилося безкоштовно постачати ТОВ «Хімефект».

Нагадаємо, директором луцького басейну призначили тренера, який опікується сином зама мера Костянтина Петрочука.

ХІМІКАТИ СУМНІВНОГО ПОХОДЖЕННЯ

Костянтин Петрочук не надав журналістам запитуваних сертифікатів відповідності на хімікати, які постачали протягом вказаного часу.

Представники адміністрації та тренери також не надто охоче беруться коментувати це питання. Мовляв, очистку води проводять стабільно, регулярно, із використанням хімічних реагентів. Та яких саме - не змогли назвати.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Працівників луцького басейну не пустили до радника мера

Втім знайшлись працівники басейну, які зробили фотознімки частини чергової поставки хімречовин від фірми-«благодійника» «Волиньхімконтроль». За їхніми словами, документів працівники не бачили, натомість мали справу із невідомою рідиною, розфасованою у старі пластикові ємності без опломбування і герметичного пакування.
Старі каністри із сумнівною рідиною. Цим дезінфікують воду у басейні
Старі каністри із сумнівною рідиною. Цим дезінфікують воду у басейні

Тим часом, згідно Інструкції із застосування гіпохлориту натрію для знезараження води, кожна партія (цистерна або контейнер гіпохлориту натрію) повинна мати належні документи і містити інформацію про найменування підприємства-виробника або його товарний знак, найменування продукту, його марку, номер партії, дату виготовлення та ще цілу низку інших реквізитів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А спробуйте знайти інформацію про засновника «Волиньхімконтроль».
Відкриється багато цікавих фактів.
Цікава людина.
ХА-ХА+ха
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні