«Бюджетний регламент – це спільна перемога депутатів», - Михайло Імберовський

1
6
«Бюджетний регламент – це спільна перемога депутатів», - Михайло Імберовський
Після двох років суперечок у Волинській обласній раді ухвалили бюджетний регламент – документ, який чітко прописує право депутатів долучатись до творення бюджету, а не лише до голосування за нього.

Про це в коментарі «Волинь24» розповів ініціатор проекту рішення, депутат обласної ради Михайло Імберовський.

Зауважимо, 8 лютого у Луцьку відбулась позачергова сесія Волинської обласної ради, під час якої депутати ухвалили не лише обласний бюджет на 2018 рік, а й бюджетний регламент.

«Це буде місток між радою та адміністрацією у питаннях бюджету. Тому що досі лише адміністрація готувала проект бюджету, а депутати ніяк не могли вплинути на цей процес. Коли ж готовий проект виносився на сесію, виникало безліч суперечок. Бувало й таке, що через неузгоджені питання проект бюджету просто не ухвалювався», - пригадує Михайло Імберовський.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2017 року депутати зі скандалом провалили ухвалення обласного бюджету.

«Тепер, згідно з регламентом, обласна рада отримуватиме не готовий проект бюджету, а запити від головних розпорядників коштів. Тобто управління освіти, охорони здоров’я тощо надсилатимуть свої пропозиції про те, на що і скільки потрібно коштів. Далі депутати матимуть час на ознайомлення, а тоді відбуватимуться бюджетні слухання», - пояснює обранець громади.

Так само прозоро, з його слів, формуватиметься обласний Фонд регіонального розвитку.

Також бюджетний регламент чітко визначає терміни, за які потрібно розподілити бюджетні залишки та перевиконання. Це мовляв допоможе швидше використовувати чималі суми на розвиток області і не затягувати з цим.

«Цього року у січні ми вперше провели бюджетні слухання. Вважаю, що ми досить непогано попрацювали. Прийшло 16 депутатів і в процесі ми зрозуміли, що справді є можливості для економії коштів», - наголошує ініціатор проекту рішення.

Михайло Імберовський каже, що пропонував ухвалити бюджетний регламент ще на початку своєї каденції – у 2015 році. Однак тоді депутати не були готові до цього і ось нарешті «дозріли» до цього кроку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Піар - наше фсе! Тут добавити немає чого коли депутати не знають законів і самі приймають те, що не буде діяти і прописане іншими постановчими документами! Як то кажуть: "Від сесії до сесії - живуть депутати весело" :) Так і тут - довго не піарились, от і видумують, а потім коментують всяку несінітницю :)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні