Луцька книгарня «Планета» у боргах через старі книги

1
0
Луцька книгарня «Планета» у боргах через старі книги
Кредитори книгарні "Планета" вимагають погашення боргів за старі книги, які так і не продались.

Про це йшлося на засіданні майнової комісії в облраді, - повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

"Це - неліквідна продукція, яка видавалася в кінці 90-х років минулого століття. Йдеться про навчальні посібники для вишів. Ми запрошували викладачів університетів для того, щоб вони дали оцінку цій літературі.

Їхній вердикт- книги застарілі і не можуть використовуватися студентами. Але кредитори "Планети" вимагають розрахуватися за цю літературу. Навіть попереджають, що звертатимуться до колекторських контор, аби забрати свої кошти", - пояснила директор книгарні Оксана Грінченко членам майнової комісії.

Нагадаємо, у травні 2017 року року обласна рада вирішила приєднати книгарню«Планета» до комунального підприємства «Освіта».

Тоді члени бюджетної комісії вирішили, що Департамент фінансів Волинської обласної державної адміністрації повинен передбачити 310 тисяч гривень погашення боргів “Планети”.

Разом з тим, зі слів директора КП "Освіта" Оксани Грінченко не вирішені питання залишилися, оскільки "Планета" має 15 тис. грн боргу перед КП "Луцьктепло" та 115 тис. грн - за книги.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «В боргах, як в шовках»: подробиці резонансного закриття книгарні у центрі Луцька

Крім того на засіданні члени комісії обговорювали внесення у проект рішення обласної ради "Про внесення змін до Програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2016–2020 роки" фінансову підтримку для "Освіти" в сумі 840 тис. грн.

За словами директорки, цих коштів буде достатньо для того, аби заплатити решту боргів "Планети" та провести необхідні ремонтні роботи на підприємстві.

ЩО РОБИТИ ІЗ ПРИМІЩЕННЯМ?..

Проте ще одна проблема є із приміщенням, де розташовувалась «Планета». Оскільки міська рада не має намірів продовжувати договір оренди приміщення.

"Хорошу ідею реалізували в Івано-Франківську, започаткувавши читальне кафе. Для такої ж цілі можна би було використати й приміщення, яке орендувала "Планета". У свій час, і обласна, і міська ради приклали вдосталь зусиль, щоб ці площі в центрі міста не були відчужені і залишилися для книжкового магазину, а не для бару чи кав'ярні", - зауважив депутат Святослав Кравчук.

Зрештою комісія вирішила передбачити у проекті рішення обласної ради "Про внесення змін до Програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2016–2020 роки". фінансову підтримку для "Освіти" в сумі 840 тис. грн.

Хоча радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов зазначив:

"Поки ми не маємо в обласному бюджеті потрібних коштів для реалізації усіх декларованих намірів, але Програма потрібна і ми повинні вишувати ресурс для фінансування об'ктів обласної комунальної власності".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вжe давно там на поиміщeння є покупeць, тільки й хочуть загнати в борги книгарню, щоб хтось, якобт допоміг цe розрулити!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні