Лучани масово біжать робити щеплення від кору

12
-6
Лучани масово біжать робити щеплення від кору
У Луцькій міській дитячі поліклініці ажіотаж через охочих зробити щеплення від кору. За день медперсонал обслуговує більше 100 дітей, батьки яких раніше ігнорували запрошення зробити дитині вакцинацію.

Про це у коментарі «Волинь24» розповіла головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

«На сьогоднішній день медики поліклініки дуже перевантажені відмовниками. Коли щеплення можна було зробити в плановому порядку, без черги – батьки відмовлялися. Тепер черга тягнеться до 30-ти чоловік, а тому в кабінеті профщеплень працюють аж чотири медсестри», - коментує ситуацію Оксана Лєщинська.

Зі слів медика, у Луцькій міській дитячій поліклініці є вакцини від кашлюка, дифтерії, поліомієліту, правця, БЦЖ (від туберкульозу) та вакцина КПК (проти кору, паротиту і краснухи).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Вакцинація - єдиний спосіб боротьби із захворюваннями, - луцький педіатр

Реакції на вакцину проти кору зафіксовано не було. Оксана Лєщинська каже, що трапляються поодинокі висипання з сьомого по чотирнадцятий день після вакцинації, однак за 20 років стажу пам'ятає тільки три таких випадки.

Вона зазначає, що у Луцьку дітей, хворих на кір немає, однак у інших районах випадків багато.

«Загалом, в Україні ситуація неблагополучна, а тому ми весь час «тримаємо руку на пульсі». До того ж, на кожній п’ятихвилинці ми наголошуємо на тому, що діти з температурою та висипами мусять обслуговуватися лише вдома», - каже медик.

До слова, за наказом Міністерства охорони здоров’я, на днях до поліклініки привезуть ще дві тисячі вакцин, а згодом - ще п’ять тисяч. Однак, головний лікар зазначає, що загалом на 2018 рік поліклініка потребує десять тисяч вакцин.

Нагадаємо, раніше у Луцьку було зареєстровано 11 випадків захворювань на кір. 10 випадків - у луцькій школі №25 та 1 випадок у Луцькому навчально-виховному комплексі №7- природничий ліцей, -повідомляє управління охорони здоров’я Луцької міської ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І в цей коридор достатньо однієї дитини,хворої на кір.Чим раніше думали,батьки.
Відповісти
46% відсотків з опитананих волинян ставляться до щеплень негативно. Як були недолугі такими і залишились. Європейці.
Відповісти
Була у поліклініці, вся вакциеа розписана.
Дзвоніть і цікавтесь, коли буде
Відповісти
А можна номер.В нас планово в 6 років.
Відповісти
Невакцинованим повинно бути заборонено відвідувати садок і школу. Батьків судити за створення небезпеки для власних дітей.
Відповісти
Чуєш діду ти тупий, якщо ти вакцинований то чого ж ти так боїшся невакцинованих що аж тут смердить? Якщо діти вакциновані то значить тобі і твоїм дітям нічого боятися!! І не суди да не судим будеш, чучело!!!
Відповісти
Слухай, Бабо! Ти, мабуть, теж тупа якщо не чула про таке поняття, як "колективний iмунiтет"! А якщо тобi тут смердить - то йди помий своэ "чучело"! Може тодi тобi cмердiти перестане!
Відповісти
Та ви, що так перелякалися.Поки кору нема, але він є у Гондурасі у негрів.Ану давайте всі щеплюйтесь від маляsрії.А вот полемілет прямо косить,треба від нього всіх щеплювати поголовно.А ще від СПІДу не щеплюєте у Луцьку його найбільше.Ви,що всі з глузду зїхали? Кір був є і буде-це не смертельна хвороба,нею хворіюь обовязково.Невже ваще щеплення збереже від нього? Ні. а організм сам бореться для чого його заражати передчасно? Ото відмиєте бабло лікарі, а чи ви будете відповідати,якщо щось станеться? Ні, звичайно. От і щеплюйте своїх дітей в першу чергу і привселюдно на телебаченні.Ми люди ,а не стадо баранів маємо свою думку і ви не маєте права нам нав"язувати і приймати закони.Потрібно змінити Конституцію.Чи ви думаєте,що ви можете робити те,що вам заманетьсяНі.Не дзволимо.
Відповісти
малограмотних осіб,які готові калічити дітей невакцинацією, треба стерілізувати.
Відповісти
Просто ДЕБІЛ, що тут ще скажеш)))
Відповісти
Я свою дитину щеплюю по календарю... Вакцина нормальна і якісна це контролюю особисто. Довіряю французькій, бельгійській та українській. Моя дитина має усі щеплення згідно віку і жодного разу не мала реакції чи ускладнення після вакцинації. Але я строго контролюю щоб за 2 тижні до щеплення вона була здорова і абсолютно здорова в день вакцинації + протиалергійний препарат 2-3дні після вакцинації і відсутній контакт з хворими людьми також 2-3 дні.
Відповісти
Розумниця) Повезло дитині.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні