Дітям не роблять щеплення від кору через «жахіття» про вакцини, - луцький лікар

4
6
Дітям не роблять щеплення від кору через «жахіття» про вакцини, - луцький лікар
Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська розповіла про ситуацію з захворюванням на кір та щепленнями від цієї хвороби.

За словами Оксани Лєщинської, нині зареєстрували 10 випадків кору у луцькій школі №25 та один випадок у Луцькому навчально-виховному комплексі №7-природничий ліцей. Важких хворих немає.

«10 листопада у школі №25 ми організували пункт для проведення щеплень. Планували, що прийде 100 дітей, але звернулись лише 32. Із них двоє відмовники, 22 провели щеплення, і у восьми дітей була температура, тому їм порадили прийти пізніше», - сказала вона.

Оксана Лєщинська повідомила, що низький відсоток щеплення від кору зумовлений тим, що у пресі та соцмережах розповсюджують негативну інформацію про вакцини.

«Те, що поболить нога в дитини, чи буде почервоніння 2-3 години – це одне, а те, що дитина не помре – зовсім інше. Така думка не звучить. Виходить, вакцинація потрібна лише лікарям. У суботу ми розгорнули три пункти щеплень, лікарі у позаробочий час прийшли, а на щеплення привели лише три дитини. Єдиний захист від інфекційних хвороб – щеплення», - зауважила лікар.

Вона наголосила, що щеплення – безкоштовне, а вакцину від кору отримали з Бельгії. Наразі щеплення зробили лише 23-30 % школярів.

«Там, де школярам не зробили щеплень, пішли спалахи хвороби. Якщо ситуація не покращиться – будуть вводити карантин. Хіба батькам треба сидіти під реанімацією лише через те, що вони не зробили щеплення дітям? Аби все було добре, потрібно охопити щепленнями 95 % дітей», - додала лікар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нещеплених не можна пускати серед нормальних дітей. Нехай сидять з своїми малограмотними батьками у дома.
Відповісти
А якщо протипоказання?
Відповісти
Ти імбіцил! Коли неякісну вакцину своїм дітям
Відповісти
Та моя дитина має всі щеплення і захворіла. Що дурню всяку говорите.Сусідська не мала щеплень здорова. Та нічого ця вакцина не захищає,що ви говорите.А от шкоди може завдати неабиякої.Ми завжди всі хворіли кором ,але ніхто ніяких щеплень не робив.А зараз не мають де подіти цю гадость і лякають людей, а ви дурні вірте.Вже зробили масово від полемеоліту,а де він був? А ніде два випадки у Закарпаття у цих циган. А скільки діток померла і стали каліками? Ану ви лікарі-хабарники статистику либонь знаєте, а мовчите. Ні один не сказав, що від вакцини, як ви захищаєтесь.А професор в Києві сказав, що да від вакцини і що вона ніким не перевіряється, ніхто не несе ніякої відповідальності, якщо щось станеться з вашою дитиною. Якщо батьки будуть самі судити,тоді горе лікарі,будете боятися змушувати людейй робити щеплення. Своїм дітям раніше зробять привселюдно, а тоді будемо ми.Добре?.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні