Лікар Комаровський розповів, чому не треба боятися індійської вакцини

2
1
Лікар Комаровський розповів, чому не треба боятися індійської вакцини
Індійська вакцина АКДС встигла обрости чималими скандалами та страхами. Батьки б’ють на сполох, що діти реагують на неї більш хворобливо, ніж на звичні "Інфанрикс" та "Пентаксим".

Чому так – пояснює лікар Євген Комаровський, - пише видання ETCETERA.MEDIA.

Що таке вакцина АКДС?

АКДС (адсорбована коклюшно-дифтерійно-правцева вакцина) використовується для профілактики таких захворювань, як дифтерія, правець і коклюш.

Які бувають вакцини АКДС?

– умовно кажучи, “ОЧИЩЕНІ” (до них належать відомі усім "Пентаксим" та "Інфанрикс"). Вони переносяться легко, але дають «помірний» імунітет. У всьому світі вони рекомендуються для країн, в яких рівень вакцинації вищий за 90%. Тобто коли щеплені усі діти, “сильний” імунітет не потрібен, “помірного” достатньо.

– ЦІЛЬНОКЛІТИННІ - де цільний коклюшний мікроб (убитий, звичайно) дає на порядок вищий імунітет. Переносяться такі щеплення гірше, оскільки виникають загальні, а частіше місцеві реакції.

Офіційно Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) для країн з низьким рівнем вакцинації рекомендує цільноклітинні вакцини.

З чим пов’язані реакції на індійську вакцину?

Насамперед з тим, що до складу усіх цільноклітинних вакцин АКДС навмисно вводиться особлива сіль алюмінію, яка викликає гострий запальний процес у тому місці, де вакцину вкололи. Тобто – нога ПОВИННА боліти після уколу.

Для чого це потрібно?

Вакцинний препарат не потрапляє у кров, він залишається у м’язі, і там виникає запалення. Імунні клітини зі всього організму “йдуть” туди і “знайомляться” з вакцинним препаратом. Тобто тут діє принципово інший механізм вироблення імунітету – не препарат розноситься по організму, а імунні клітини йдуть “знайомитися” з вакциною до місця уколу. Тому у дитини нога може боліти три дні.

Чим молодша дитина – тим слабша реакція. Чому?

У дітей першого року життя імунна “відповідь” слабша, тому що імунітет ще “не зрілий”, порівняно з дитиною, старшою на рік.

Тобто доза для дитини першого року життя (наприклад, у три місяці) теоретично має бути удвічі більшою, ніж для дитини однорічного віку.

Приклад. Треба ввести п’ять коклюшних клітин – і тримісячна дитина відреагує виробленням імунітету. А дитині однорічного віку вже можна ввести тільки три клітини, і її організм також відреагує.

Тобто, коли мама каже “Ми почекаємо до року – хай дитина підросте, стане сильнішою. Тоді й почнемо вакцинуватися”, то дитина фактично отримує подвійну дозу, яка їй не потрібна.

Коли дитину щеплюють правильно, за календарем, то не буває виражених загальних реакцій, а місцева реакція проходить за три дні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я розумію, що потрібно вакцинувати дітей , це моя думка, але я таки за більш очищену адже вакцинація це не означає, що дитина не захворіє , а тому навіщо ж її травити важкими компонентами? ? ? Коли ми тільки за захисну реакцію.Чи може наша країна знову закупила індійський препарат , чи як там і її треба використати на нових піддослідних ?Невже так важко забезпечити тим препаратом який хочуть більше батьків?Дайте інфанрікс і більше батьків буде вакцинувати дітей. І тоді буде більше вакцинованих і захист про який ви пишете буде вищий.
Відповісти
Ці виправдання не варті того,щоб дивитися,як дитина страждає оті 3 дні,як вони кажуть.А самі своїм діткам таке не вколють.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні