Священник розповів, чи потрібно вірянам робити щеплення

0
7
Священник розповів, чи потрібно вірянам робити щеплення
Священник розповів, як вірянам ставитися до щеплень.

Вирішуючи для себе питання, робити чи не робити щеплення, віруюча людина повинна дотримуватися «золотої середини», передало слова керуючого справами УПЦ митрополита Антонія (Паканича) інтернет-видання «КП в Україні», пише «Православна Волинь».

«Думаю, що правда десь посередині. Небезпека щеплень пов’язана з неякісними вакцинами, з хибними діагнозами або лікуванням, недобросовісним підходом лікарів, непереносимістю організму і т. д. Всі ці фактори ризику потрібно вивчити і дуже серйозно підійти до питання», – зазначив владика Антоній.

Він розповів, що питання про те, як ставитися до вакцинації, давно хвилює віруючих людей.

«Це питання, з одного боку, не компетенція Церкви, з іншого – має до неї пряме відношення. Церква – це люди, зі своїми труднощами, проблемами, радощами, успіхами. Все, що цікавить звичайну людину, стає турботою і Церкви», – пояснив митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ порадив людям перед щепленням ретельно вивчити цю тему, виявити особливості свого організму або організму дитини, а безпосередньо при вакцинації постаратися дотриматися всіх правил. Він нагадав, що порушення режиму самим хворим може призвести до негативних результатів цієї процедури.

«Є зона ризику. Її теж потрібно мати на увазі. При деяких показаннях щеплення робити не рекомендують. Слід їх дізнатися. І якщо після цього ви йдете на ризик, то вся відповідальність за негативні наслідки буде на вас. А взагалі краще зміцнювати своє здоров’я і фізичне, і духовне, не запускати його – і тоді організм зможе сам боротися з усіма проблемами», – додав ієрарх УПЦ.

За словами митрополита Антонія, центром життя християнина не повинні бути різні течії і методики, як в їжі, так і в способі життя. Він нагадав, що більшість людей, які захопилися новими методиками, скочується в сектантство.

Владика Антоній поділився з паствою золотим правилом здоров’я – завжди і в усьому намагатися знати міру.

«Православній людині ніякі додаткові методики не потрібні. Церква про все подбала. Дотримання постів і заповідей Божих, життя з чистою совістю, регулярне Причастя гарантує кожному з нас здоровий духовно, психологічно, фізично образ і ритм життя. Знайте в усьому міру, будьте привітні, покладайтеся в усьому на Бога – і він дасть вам все для щасливого життя», – уклав керуючий справами УПЦ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні