На Камінь-Каширщині лелека вдруге зимує на обійсті

0
7
На Камінь-Каширщині лелека вдруге зимує на обійсті
Родина з Каменя-Каширського вже другий рік доглядає лелеку, який через травму лишився у них на зиму.

Про це розповідає газета «Полісся».

Лелеку від загибелі врятував школяр Євген Струк, відтоді птах став Струкам за свого. Господарі виділили йому затишний хлівчик, годують рибою і ловлять делікатеси у ставку. А той у відповідь охороняє курей.

У лелеки травмоване крило. Тому той не може літати. Але він адаптувався у родині і навіть ходить погостювати до сусідів.
Розповідають, що він – справжній гурман, любить не тільки смаколики зі ставка, а й ковбасу і навіть сало.

– Та він вже звикся до всіх. Наче той пес їсть із рук. Підходить, заглядає чи не дадуть чогось смачненького. В основному салакою годуємо. Зранку, на сніданок, кидаю до відра з водою кілька розморожених рибин. Якщо є щось краще, то Цезар не проти і цього скуштувати. А ось здобу, чи зерно його рідко можна вмовити скуштувати. До прикладу, сипну курям зерна, підійде, декілька зернин клюне, та й крутить дзьобом – не подобається. Час від часу навідуються знайомі, сусіди, щось з харчів приносять йому, - каже Федір Струк.

Але все таки господарі спостерігають, що лелека тужить за птахами. Він часто дивиться в небо, рветься злетіти, але має проблеми з крилом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні