Фірмі Тиводара хочуть віддати 50 гектарів землі для видобутку корисних копалин

9
4
Фірмі Тиводара хочуть віддати 50 гектарів землі для видобутку корисних копалин
На черговій сесії Волиньради понад 50 гектарів землі планують дати в оренду на 17 років фірмі, власниками якої практично увесь час були керівник «Варти порядку» Олександр Тиводар та екс-депутат Луцькради Володимир Никитюк. А рік тому вони "віддали" підприємство іншій людині - загадковій жінці.

Такий проект рішення є в переліку до проекту порядку денного 15 сесії облради.

В проекті рішення пропонують дати ТОВ «ВОЛИНЬСАПРОФОС» гірничий відвід площею 50,34 га для розробки родовища сапропелю (органічне добриво, - авт.) «Озеро Синове», розташованого на території Соколищенської, Синівської сільських рад Старовижівського району.

Акт гірничого відводу фірмі планують видати на 17 років (до жовтня 2034 року).

Прийняття цього проекту рішення обґрунтовують спецдозволом на користування надрами, який «ВОЛИНЬСАПРОФОСУ» 4 жовтня 2016 року видала Державна служба геології та надр України, а також рекомендацією комісії облради, яка опікується природними ресурсами. Зауважимо, що цю комісію очолює Василь Столяр, який є директором «Волиньприродресурсу».

За інформацією аналітичної системи YouControl, ще до 28 травня 2016 року співзасновниками ТОВ «ВОЛИНЬСАПРОФОС» були керівник «Варти порядку» Олександр Тиводар та екс-депутат Луцькради Володимир Никитюк, який, як відомо, на старті політичної кар'єри Ігоря Палиці був однією з наближених до нього осіб.



Примітно, що з 8 жовтня 2016 року, вже після того, як «ВОЛИНЬСАПРОФОС» отримав спецдозвіл, у нього змінився власник. Новим засновником стала загадкова Ірина Вікторівна Кірєєва. Людину з таким іменем знаходимо серед бенефіціарів кількох київських фірм, хоча в публічному просторі згадки про неї відсутні.

Варто додати, що на тій же сесії депутати також запланували дати в оренду на 19 років 54,4 га для розробки Луківського родовища крейди в Турійському районі сумнівній фірмі «ПАН КРЕЙД».

Це підприємство створили більше року тому (27 травня 2016 року), а формування її статутного капіталу завершили лише в травні 2017 року.

Проте це не завадило Держслужбі геології та надр України ще 15 грудня 2016 року видати фірмі спецдозвіл на користування надрами.

Як і у випадку з «ВОЛИНЬСАПРОФОСОМ», про власників «ПАН КРЕЙД» Ігоря Михайловича Лагойду та Сергія Яковича Рудя інформації в публічному просторі практично немає. Хоча цих людей також знаходимо серед засновників деяких фірм, не пов’язаних з Волинською областю.

Нагадаємо, що 10 березня 2016 року депутати Волинської облради з метою контролю над надрами в області створили комунальне підприємство «Волиньприродрерсурс».

Заснування цього підприємства особисто лобіював голова облради та член політради партії «УКРОП» Ігор Палиця.

Як неодноразово зазначав Палиця, підприємство видаватиме дозволи на видобуток корисних копалин на території області, в тому числі бурштину, піску, щебеню.

15 лютого цього року представники Генпрокуратури у супроводі бійців КОРДу провели обшуки у Волиньраді і вилучили документи, які стосуються діяльності КП «Волиньприродресурс».

Як стало відомо, ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактами зловживань представників Держгеонадр, які нібито незаконно видали спецдозволи на користування надрами на видобуток бурштину на території Волині комунальному підприємству.

З’ясувалося, що Держгеонадра дала «Волиньприродресурсу» дозвіл на видобуток бурштину без конкурсу.

Своєю чергою, Ігор Палиця повідомляв, що для проведення підготовчих робіт з отримання дозволу витратили 62 мільйони гривень, які виділила одна з бізнес-структур, ім'я якої він не назвав.

Василь БІДУН (Для "Волинь24")
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А про "Варту" вже забули? вже невинний? вже можна віджимати територію?
Відповісти
Палиця і компанія - МАРОДЕРИ землі Волинської . Сипнули гречки і заберуть мільярди.
Відповісти
То не треба було гречку брати, а взяли - то мовчіть
Відповісти
Наші вміють віджимати і скоро Волинь,вся Волинь буде нашою.І надра, і земля,води,ліси _ВСЕ! Наше!
Відповісти
От вам і варта порядку! Оце корупця. От де проsтір для борців з нею. Але щось не чутно.


Відповісти
хватить 2 метри
Відповісти
Тіводар мусор викидає біля четвертоі школи- даю цінну пораду
Відповісти
Тіводар ще мав ливарний завод, мав ще квартиру все давно продав , будь ласка зробіть людям які купили рекламу
Відповісти
Інформація давно протухла :) Корпоративні права на цю власність він продав півтора роки тому.Для грамотних- перевірити легко в реєстрі.Що брехня не вийшла??? А Варта за себе постоіть сама.Не хвилюйтесь!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні