Команда «Meridian Lutsk» взяла участь на Книжковому Арсеналі у Києві

1
8
Команда «Meridian Lutsk» взяла участь на Книжковому Арсеналі у Києві
Команда Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk разом з меценатом Романом Бондаруком взяли участь в VII Книжковому Арсеналі у Києві.

У Києві 17-21 травня пройшла наймасштабніша в Україні книжкова подія – Книжковий Арсенал. У цьогорічній програмі ярмарки було представлено одразу п’ять заходів за участю Meridian Lutsk.

У партнерстві з Міжнародною літературною корпорацією «Meridian Czernowitz» луцький фестиваль провів «Нові, найкращі»: поетичні читання з Іриною Цілик, дискусію-презентацію книжки Ірени Карпи «День усіх білок» за участі Ірени Карпи, Наталки Гайди, Олександра Бойченка, презентацію нової книжки Андрія Любки «Саудаде».

В останній день Книжкового Арсеналу відбувся винно-поетичний вечір з нагоди презентації нового Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk на всеукраїнському рівні. Подію відвідало більше сотні осіб, які, на подив організаторів, вже на той момент були добре поінформовані про Meridian Lutsk, дати його проведення, деяких учасників і впевнено відповідали на запитання Президента копорації Meridian Czernowitz Святослава Померанцева.

Директор Meridian Lutsk Елла Яцута запросила присутніх відвідати фестиваль у Луцьку (6-8 жовтня 2017), оскільки він багато чим відрізнятиметься від наявних літературних подій і матиме широкий міжнародний спектр: 8 країн-учасниць, серед яких Україна, Польща, Білорусь, Ізраіль, Литва, Латвія, Естонія, Чехія. Під час символічної вечірки свої поетичні тексти зачитали Ірина Цілик, Сергій Жадан, Андрій Любка.

«Книжковий Арсенал це подія, яка за багато років нарешті стала не просто літературно-книжковою, а приваблює туристів з інших міст, місцеву інтелігенцію, представників шоу-бізнесу, підприємців. Це грандіозний ефект, якого ми очікуємо від Meridian Lutsk. Бізнесу варто активніше долучатись до співпраці з культурними індустріями, адже інвестиції в культуру – це один з чи не найважливіших внесків, які потрібно зараз здійснювати/робити в Україні», - зазначив меценат Роман Бондарук.

Участь в Книжковому Арсеналі відбулась у партнерстві з Міжнародною літературною корпорацією Meridian Czernowitz та за підтримки Романа Бондарука, Департаменту культури Луцької міської ради та Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто ъздить на ескалейд ас 4402 номера?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні