Як не втрапити у спам? Луцький маркетолог розвіяв міфи про е-мейл

4
-6
Як не втрапити у спам? Луцький маркетолог розвіяв міфи про е-мейл
Електронна пошта – один із найстаріших способів комунікації людей інтернетної ери. Соцмережі, меседжери, навіть мобільний зв’язок з’явилися пізніше. Не дивно, що багато людей вважають e-mail «вчорашнім днем». Справді ж: через соцмережі спілкуватися простіше, а меседжери давно дають можливість пересилати файли…

Емейл вмирає? Зовсім ні – вважає директор луцького агентства ARTEFACT.St Андрій Сірук. Він же спростовує найпоширеніші міфи про сучасні емейл-розсилки.

Міф 1
Людей, які користуються емейлом, постійно меншає


Насправді кількість користувачів електронної пошти росте. На сьогодні їх у світі, за різними підрахунками від 4,3 до 4,5 мільярдів. Очевидний факт: електронна адреса - це ключ до усіх інтернет-акаунтів. Ви не зареєтруєтеся в соцмережі без власного емейла.

Причина появи такого міфу у тому, що емейл з місця масової переписки перетворився у спосіб здебільшого ділової комунікації. Його навчилися використовувати правильно і цивілізовано.

Для бізнесу емейл-маркетинг – це дешевше, ніж багато інших способів донесення інформації до клієнта (від 5 копійок за лист). Сьогодні жоден успішний інтернет-магазин не проживе без емейл-розсилок. Їх постійно і ефективно використовують Rozetka, Amazon та інші «флагмани».

Правильний емейл маркетинг може давати інтернет-магазину більше 10% доходу від загальних продажів.

Міф 2
Емейл-розсилка – це спам і недобросовісна реклама


Спам – це лист, якого не очікуєш. Якщо компанія шле листи людям, які не є її клієнтами і не погоджувалися х отримувати – так, це спам.

Цивілізований емейл-маркетинг – це коли людина дає згоду отримувати листи на свою пошту. Наприклад, коли заповнює реєстраційну форму на сайті.

По-друге, компанії мусять пояснити клієнтові, що надсилатимуть тільки корисну йому інформацію. Для того вивчають інтереси людей, їхню історію покупок. І знайомлять у листі саме з тим, що людину цікавить.

По-третє, існують сервіси які допомагають відправляти листи правильно, згідно з усіма нормами і стандартами поштових сервісів. І тоді лист не потрапляє у папку «спам» (що може бути навіть тоді, коли людина підписалася). Ці ж сервіси, до слова, дають змогу побачити кількість доставлених листів, кількість людей, які лист відкрили, кількість кліків, і – що часто найбільш цікавить компанію – порахувати кількість продажів з конкретної розсилки.

Міф 3
Сучасна людина ніколи свідомо не підпишеться на розсилку якогось інтернет-магазину


Так, інколи люди, яким набрид спам, не підписуються на будь-які розсилки. Тому для компанії, яка хоче маси вигоду з емей-розсилки, треба зробити дві речі: по-перше, чітко пояснити людині, що корисного вона може отримувати через емейл. По-друге, не обманювати і не слати людині нічого, окрім того, що пообіцяли.

Загалом, як свідчить статистика, люди все частіше дають право стороннім компаніям слати їм листи. Люди хочуть знати про акції, знижки і новини улюблених інтернет-магазинів чи компаній, з якими співпрацюють.

* * *

«Загалом найчастіша причина появи міфів про емейл – невміння правильно його використовувати. Розсилаючи листи, бізнесмени часто і не підозрюють, що більшість їх листів потрапляють у спам. І кажуть: «Емейл неефективний». Або ж не мають змоги отримувати статистику, аналізувати результати, вибирати правильну стратегію роботи. Емейл-маркетинг – при всі його ніби як простоті – ефективний тільки тоді, коли його використовувати грамотно і професійно» - впевнений директор луцького агентства ARTEFACT.St Андрій Сірук.

P.S.
У Луцьку у четвер, 11 травня виступить досвідчений український маркетолог Олександр Рись, який розповідатиме про можливості еmail-маркетинг для бізнесу. Розмова пройде в рамках роботи організації "Volyn Marketing Hub", і участь у ній може взяти кожен, хто забажає.

Читати детальніше про зустріч

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спам у гарній обгортці
Відповісти
Як саме PostMaster бачить що лист є спамом або ні?
Як зробити так щоб не потрапити в спам?
Взагалі вся ця інфа гуляє інтернетом і не потрібно буде спеціалістом щоб це загуглити, рекламный пост не більше.
Відповісти
Я ж і кажу - ллють воду, нічого нового
Відповісти
хєрня цей ваш Артефакт. беруть бабло. ллють водичку, шо вони самі піс таті. а в реалі - ні бабла, ні ефекту і така рожа - то ж всьо нормально. то ж в вас клієнтів побільшало. ага. побільшало. по клікам хіба.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні