Кому устриці, а кому - картопляні сльози: Lutsk Food Fest і його фрагменти. ФОТОРЕПОРТАЖ

11
-1
Кому устриці, а кому - картопляні сльози: Lutsk Food Fest і його фрагменти.  ФОТОРЕПОРТАЖ
“А де тут сісти?” - ось питання, яке найчастіше можна було почути у невпинному потоці людей на подвір'ї Луцького замку.

Лучани скучили за теплом і вуличною їжею. На щастя для організаторів, перший погожий травневий день співпав із фуд-фестом. І народ “рванув” на гостини до Любарта.

І хоч за гостини треба було заплатити по 30 гривень з кожного, це людей не спинило. У стінах замку 30-ть гривень - не гроші. Це хіба на каву чи на лимонад... Хто хотів публічно попоїсти, треба було набити кишені суттєвіше.




ТАТАМ - ПИВО, ДІТЯМ - АНІМАТОРІВ

Кажуть, цьогоріч від бажаючих представити свою продукцію на Lutsk Food Fest відбою не було. Тому й учасників зібрали більш, ніж торік. Є тут “аксакали”. Ті, хто вже встиг “підсадити” відвідувачів на свої смаколики. Це - як компанії “Дмитрук” чи “Забіяка”. А є й “новенькі”. Той же "Сервіс здорової їжі Eat Fit", який пропонує здорову їжу.

Фактично з півдня у стінах Луцького замку - людно. Першими на фестиваль попрямували молоді тати й мами з малими дітками. Для малечі, до речі, тут було чимало розваг. І малювали, і квартири моделювали, і з глини глечики ліпили, і навіть виставу дивилися, і мечами билися. Розважали дітвору аніматори.

Тати, не дивлячись на ранню пору, “причащалися” пивом. Мами оглядали вітрини: чого б то цікавенького прикупити. А цікавенького вистачало...

І хоча тема цьогорічного фудфесту - “Морський вікенд”, справді морської кухні в замку було не так і багато. Але відвідувачі цим не дуже то й переймалися.



В ІВАНА НАЙДОВШИЙ ...ШТРУДЕЛЬ

Зустрічали ...хлібом. Пекарня з Іваничівщини “Іван-Хліб” привезла до Луцька не тільки запашні буханці на різний смак. А ще й унікального триметрового штруделя з яблуками. Шматочки ароматної випічки розходилися “на ура”.

У зоні “Made in Ukraine” вистачало чого й до хліба.

Хлопці з закарпатського села Клечанове Мукачівського району привезли вина. Припрохували дівчат пригубити. Розказували про унікальне десертне вино “Троянда Закарпаття”, а підливали неймовірно смачного малинового.

Іванів штрудель довжиною - три метри!
Іванів штрудель довжиною - три метри!


А фермери з Київщини (ФГ “Бабині кози”) традиційно навезли сирів. Оригінальних - з пліснявою. І - свіжих, без витримки: у баночках, зі спеціями та в олії.

Можна було тут скуштувати і ...волинського сиру. На Іваничівщині агропідприємство, що в селі Старий Порицьк, менше року тому відкрило сироварню. І тепер експериментує: продає сироватку (за 10 гривень за пляшку), молоко і свої сири. Фірмовий - “Старопорицький”, з витримкою до восьми місяців.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ТОП-10 смаколиків: чим годують на Lutsk Food Fest

А львів’яни з родинної компанії з колоритною назвою “Шкварка” були більш далекоглядними: частували лучан м’ясом, точніше - сиров’яленими ковбасами, мициком та іншими подібними смакотами.

- Пробуйте, пробуйте... Це все “пальцемпхана”. То ми все самі: я, кум... - чи то жартував чи то правду казав, відрізаючи тоненький шматочок від в’яленої свинячої ноги, один з власників “Шкварки” Михайло Гузаревич.

М'ЯСНИЙ ДАР тішив душі шашликом!
М'ЯСНИЙ ДАР тішив душі шашликом!


КАРТОПЛЯНІ СЛЬОЗИ: ЯКБИ В СЕЛІ ПОБАЧИЛИ...

Коронною морською стравою цьогорічного фуд-фесту точно стали устриці середземноморські від фуд-траку FBI. Щоб смакували ліпше, їх подавали зі скляночкою ігристого.

А кухарі з луцької ресторації “Чеверметто” дивували стейками з лосося, дорадо, ставридою і ...смаженою мойвою.

Тому гурмани їли устриці, менш вибагливі - ковбаски. А любителі зовсім вуличного меню - чіпси-спіральки.

Подейкують, лучанам так полюбилися чіпси на шпикачці, що торік кухарям забракло картоплі. І цього року - черга. Побачив би якийсь дядько з села, як картоплю, яку в нього за півтори гривні з осені купили, тут смажать і за десяток сухих ломтиків просять ...25, точно взявся б за серце.

Картопляні чіпси
Картопляні чіпси


І Я ТУТ БУВ... МЕД-ПИВО ПИВ...

Не бракувало не тільки наїдків. До вечора замок все більше нагадував вулик. На парковці перед пам’яткою - ніде яблуку впасти.
У натовпі - все більше відомих і публічних.

Тут - і більша частина луцьких обранців на чолі з секретарем міськради Ігорем Поліщуком. Тут і “вчорашня команда”: екс-перший заступник мера Тарас Яковлев, ще один екс-зам Андрій Киця і екс-секретар Юлія Вусенко у супроводі рідних. Тут і депутати облради: Сергій Омельчук, Сергій Леонтьєв, Вячеслав Рубльов, Михайло Імберовський.... І відомі ресторатори Олег Іванюк, Володимир Пащенко та Андрій Котищук. І екс-кандидат у мери, екс-директор ДП “Укрспирт” Роман Іванюк...



Фотозони. Концерти. Безупинні конкурси та розіграші. Шум. Гам. Усмішки. Чавкання за спиною. І смачний дим над суворими вежами.

У межах популярного луцького фестивалю Lutsk Food Fest діяла "Територія лояльності" від торгового центру "ПортCity".

Торговий центр пропонував знижки на шопінг.

Що точно вдалося організаторам ліпше, як торік, то це прибирання. Без упину підмітали і виносили сміття. Так що промовистих мішків зі склянками та серветками - не було...

Кажуть, успіх фуд-фесту дозволив цьогоріч залучити більше охорони та більше прибиральників.

Утішені натхненники географією дійства: до Луцька з’їхалися виробники з Києва, Рівного, Херсону, Закарпаття, Львова, Тернополя...

Будівельна компанія ІНВЕСТОР організувала цікаву фотозону: так і хочеться квартиру в ЖК СУПЕРНОВА. Ні?
Будівельна компанія ІНВЕСТОР організувала цікаву фотозону: так і хочеться квартиру в ЖК СУПЕРНОВА. Ні?


Серед відвідувачів було й чимало туристів. Щоправда, ті переважно ходили групами і трохи здивовано поглядали на дійство усередині замку.

Бенкет в Любарта вдався. Скільки людей пройшло крізь ворота Луцького замку в перший день фестивалю, сказати поки трудно. Але точно, що не менше, ніж торік.

...А кожен, хто надвечір залишав мури замку, що тонув у шлейфі устрицево-ковбасних ароматів, міг зауважити, як же колоритно виглядають на фоні В’їзної вежі урни, переповнені пластиковою тарою, пляшками та іншим брудом. Се ля ві...



***

Хто не встиг пофестивалити з кухлем пива в замку Любарта, не хвилюйтеся. День другий - завтра. А ще - цього року організатори обіцяють як мінімум два подібних дійства.

Раз так смакує, то чого ж?


Олена ЛІВІЦЬКА (“Волинь24”)
Фото автора.

Черги на фестиваль їжі були чималі
Черги на фестиваль їжі були чималі
А стоянка - забита!
А стоянка - забита!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Голодна гопота! :) А кажуть погано живуть? Так ще податки треба збільшувати, а то цей нарід лише красти і брехати вміє! Касові апарати у всіх торгашів є? :)
Відповісти
заспокійся чудо, люди заробляють як можуть. цій державі анігроша не платити, все вкрадуть.
Відповісти
У Франції за 20 евро з 19.00 до 24.00 ці всі і устриці(мідії) і ще понад 200 найменувань кухні світу +вино+пиво-аби шлунок витримав.Оце фест!Маю надію,що в Луцьку то початок чогось "евро".Але надія така маленька-маленька і нагадує більше банкет під час чуми.Сумно чомусь...
Відповісти
знести старий ринок ... людей буде хмара зробити Луцьк Е ВРОПА
Відповісти
Придурок Ви, шановний. Хай би вже Вас хто зніс.
Відповісти
Тільки одне НО - навколо замку що? Спочатку треба порядок навести і подібне оганізовувати навколо замку, а не в середині! Ну і з цінами треба мати здоровий глузд! Це перш за все має бути реклама ТМ, де ціна має бути низькою, щоб відвідувачів заманити у заклад, або до придбання продукту, а вони як завжди "як у нас" - за пару днів хочуть збагатитись :) Ніде в світі так подібні шоу не проводять, коли вже навчитесь?!
Відповісти
ціни звичайно високі, виробникі і тут хочуть хапнути грошей...ууух жадні які...
Відповісти
Ти бачу такий самий розумний тут найшовся так???? Знесеш, а підприємців куди подінеш, особливо чоловіків та жінок старшого віку???? Підлоги в банках та торгових центрах мити за 2000 грн. Я все розумію є частини Старого ринку там де гуманітарка є і та сторона, то там взагалі без всяких дозволів торгують, там би і я розігнала, але не частини з накриттям де підприємці все платять і за свої гроші оновили контейнери, бруківку та накриття)))) Провести реконструкцію - так, але не лишати людей без заробітку в такі складні часи. Не всі мають гроші орендувати магазини в таких закладах як Порт Ювант і тд...... думати треба перш ніж говорити...... будемо добрішими, менше будуть політики красти, більше буде підтримки малому бізнесу то і Європа сама до нас прийде))))
Відповісти
Сьогодні з подругами вирішили побувати на дійстві Lutsk Food Fest 2017, котрий відбувався в нашому славнозвісному Замку Любарта. Отримали масу позитивних вражень від атмосфери, яка панувала на святі. Але настрій швидко зіпсували організатори заходу, не дозволивши нам присісти за іх столик, при чому віднеслися до нас, м,ягко кажучи "по-хамськи". Прикро, що не вдалося відпочити так, як сподівалися і навряд чи буде бажання прийти до Замку , на якесь дійство ще раз.
Відповісти
Оце вирішили засвітитись))))) Може вам ще VIP столик по середині треба було постаити.....
Відповісти
уберіть добавку на стронці "СОЦСЕТИ"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні