Топ-5 найважливіших рішень сесії Волиньради

0
5
Топ-5 найважливіших рішень сесії Волиньради
На останній сесії Волиньради, яка відбулась 14 липня, депутати розглянули та підтримали більше півсотні проектів рішень. Деякі з них викликали в залі хвилю бурхливих суперечок, а розгляд інших тривав від сили хвилини 2. Ми відібрали 5 найважливіших рішень обранців громади, які можуть вплинути на життя волинян.

ДЕПУТАТИ ПОДІЛИЛИ БЮДЖЕТНІ ГРОШІ

Обранці волинян розподілили кошти від піврічного перевиконання бюджету. Йдеться про 286 мільйонів гривень.


Внесено зміни до низки цільових програм. Зокрема, на 280 тисяч збільшили видатки на програму соцзахисту населення, 220 тисяч виділили на програму підтримки комунальних установ (КП «Волиньприродресурс»).

Майже 2 мільйони виділили на підтримку місцевих ініціатив, більше 5 мільйонів – на шкільні санвузли, 1,7 мільйона – на ремонт даху обласної психіатричної лікарні №1. 1,7 мільйона - на реконструкцію дисадка і Купичеві Турійського р-ну. По мільйону спрямували на будівництво шкіл у Любохинах Старовижівського р-ну, Осівцях і Оленине Камінь-Каширського.

"Підтримали" коштами й військові частини та правоохоронні структури ( обласний військоммати отримає 350 тисяч, військова частина Нацгвардії 0 більше 120-ти, а управління СБУ - 200)...

КОМІСІЯ ПЕРЕВІРИТЬ ЗАКОННІСТЬ ДЕЛІМІТАЦІЇ КОРДОНУ З БІЛОРУССЮ

Депутати звернулись до колег в парламенті з проханням створити спеціальну комісію, яка проведе ревізію документів делімітації кордону.

Обранці громади просять з’ясувати, чи бува не порушують білоруси режим державного кордону та не забирають українську землю. Також присутні вирішили звернутись до МЗС, аби відомство призупинило демаркацію кордону між Україною та Білоруссю до з’ясування всіх обставин справи.

Окрім цього, депутати ухвалили положення про Тимчасову контрольну комісію обласної ради з питань захисту інтересів територіальних громад Волинської області при проведенні демаркаційних робіт державного кордону між Україною та Республікою Білорусь в межах Волинської області.


ВОЛИНЬПРИРОДОРЕСУРС» ДОЗВОЛИЛИ КОРИСТУВАТИСЬ НАДРАМИ


Депутати передали у користування КП «Волиньприродресурс» родовища торфу, нафти, газу та мідної руди. Загалом підприємство отримало тисячі гектарів надр.

«Волиньприродресурс» матиме право на геологічне вивчення, дослідно-промислову та промислову розробку рудопрояву міді, торфу, нафти та газу. В майбутньому підприємство видаватиме ліцензії на видобуток корисних копалин.

Водночас депутати відмовились надавати надра у користування ПАТ «Укргазвидобування», яке хотіло видобувати на Волині нафту і газ. Під час розгляду цього питання голова ради Ігор Палиця не дозволив висловитись представникам підприємства та заявив, що їхня думка нікого не цікавить.

ДОБРОВОЛЬЦІВ ПРОСЯТЬ ВИЗНАТИ УЧАСНИКАМИ АТО

Без зайвих роздумів обранці громади підтримали звернення до Верховної Ради, Президента та Уряду, аби ті надали статус учасників бойових дій бійцям добровольчих батальйонів.

Автори звернення зазначають, що бійці добровольчих батальйонів масово отримують нагороди за оборону Донецького аеропорту, інші відзнаки за відвагу на війні з рук Президента України і в той же час їх не визнають учасниками АТО. Через це рідні загиблих та поранених добровольців не можуть отримати жодної допомоги від держави.

Відтак, обласна рада просить внести зміни до законодавства та надати статус учасника АТО воїнам добровольчих батальйонів, але з умовою про те, що статус отримають лише безпосередні учасники бойових дій, а не «ті, хто з автоматами на пляжі ходив». Таке уточнення зробив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

МАЙНО ЛІКАРНІ ЗАЛІЗНИЧНИКІВ ТЕПЕР – У ВЛАСНОСТІ ВОЛИНЯН

Депутати прийняли з державної у спільну власність територіальних громад майновий комплекс «Вузлової лікарні станції Ковель». Цим рішенням обранці громади також зобов’язали себе використовувати лікарню, як медичний заклад, та не передавати її у приватну власність.

На базі лікарні в майбутньому можуть зробити хоспіс, поліклініку, а частину приміщень віддати для медучилища.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні